• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halilhodžić demantovao Zeljkovića: Bio je dogovor za kafu, a ne da postanem selektor BiH

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Odmah poslije dolaska Save Miloševića na mjesto selektora "zmajeva" počele su da izlaze stvari koje mogu da utiču na atmosferu.

 Vahid Halilhodzic odgovorio Vici Zeljkovicu Izvor: Profimedia

Srpski trener Savo Milošević predstavljen je kao novi selektor Bosne i Hercegovine, treći u ovom ciklusu kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali kao i obično, ni ovo nije moglo da prođe bez kontroverzi. Tokom predstavljanja Miloševića, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković objasnio je da je smjenu prethodnika Meha Kodre "ubrzao" Vahid Halilhodžić, sa kome je već pregovarao o dolasku na klupu reprezentacije i koji je bio prvi izbor.

Objasnio je da je "osjetio njegovu želju da preuzme reprezentaciju" i da je zato smijenio Kodru, nakon čega mu je Halilhodžić rekao "da se predomislio". Na ove riječi odmah je burno reagovao "Vaha" koji je u razgovoru za "Klix.ba" demantovao da je želio da bude selektor Bosne i Hercegovine.

"Sramota je što su uradili takvom čovjeku i legendi kao što je Meho Kodro. Smijenjen je nakon samo dvije utakmice. Ovo je sramota za Fudbalski savez BiH", kazao je Halilhodžić i objasnio da li je pregovarao sa Zeljkovićem: "Kontaktirali su me i dogovorili smo tu kafu ili sastanak, kako god hoćete. Ja sam želio samo da razgovaram ili da dam neki savjet, ali ni u jednom trenutku nije postojala dilema hoću li ja biti selektor. Bio je dogovor za tu kafu, ali su znali od starta da nema šansi da ja budem selektor".

Podsjetimo, Halilhodžić je legenda jugoslovenskog fudbala iz Jablanice, a do prošle godine je vodio reprezentaciju Maroka. Smijenjen je malo prije turnira na kome su "lavovi sa Atlasa" napravili veliko iznenađenje plasmanom u polufinale. Na kraju su poraženi u meču za treće mjesto protiv Hrvatske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC