• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac u službi humanosti: Prihod od ulaznica protiv Sarajeva za postavljanje fasade na kući Sare Vujinović!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki klubovi uključili su se u akciju prikupljanja pomoći za ćerku prerano preminulog Banjalučanina i navijača Borca.

 borac sarajevo prihod od ulaznica za fasadu na kući sare vujinović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U srijedu, 18. oktobra, na Gradskom stadionu u Banjaluci (19.00) odigraće se premijerligaški derbi polusezone.

Koplja će ukrstiti prvoplasirani Borac i drugoplasirano Sarajevo, a osim ogromnog takmičarskog, ovaj okršaj i humanitarni karakter. 

Naime, dio prihoda od prodaje ulaznica biće proslijeđen za postavljanje fasade na kući u kojoj sa porodicom živi Sara Vujinović, kćerka prerano preminulog Banjalučanina i velikog navijača Borca Darka Vujinovića.

Darko je preminuo u novembru 2022. godine, u 45. godini života. Bio je samohrani otac, godinama je bolovao od dijabetesa tipa 1, a nekoliko mjeseci prije smrti je operisao i tromb na srcu. Darkova kćerka Sara (13) boluje od cerebralne paralize i epilepsije, a o njoj nakon Darkove smrti brinu baka, deda i tetka.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Jedan od organizatora akcije, Miroslav Grbić, rekao je da se osim igrača i uprave Fudbalskog kluba Borac odmah uključila i cijela Borčeva porodica.

"Akcija je pokrenuta za pomoć našoj Sari, pomoć ćerki našeg druga sa tribine. Cilj akcije je da se postavi fasada na njenu kuću kako bi došlo do energetske uštede i naravno mnogo komfornijeg života za porodicu. Nismo ni izgovorili ništa, odmah su reagovali fudbaleri Borca, kompletna uprava, prhvatili su objeručke. Dobili smo podršku RK Borac, KK Borac, ŽRK Borac i futsal kluba, svi članove porodice Borca su pristupili akciji, kao i drugi prijatelji koji su interno kontaktirali i pitali kako mogu da se uključe", rekao je Grbić i dodao:

Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija napisao je na društvenoj mreži Tviter da će i meč koji crveno-plavi igraju sa Zrinjskim 21. oktobra takođe imati humanitarni karakter. Tada će prihod od prodatih karata biti proslijeđen za liječenje 20-godišnjeg Banjalučanina Sergeja Stupara, koji je već 100 dana u komi nakon teške saobraćajne nesreće.

"Ne želimo da spekulišemo o cifri koliko može da košta fasada danas, to je možda desetak hiljada KM, a i da ne sakupimo cijeli iznos Banjaluka je ovom akcijom pokazala srce i dobru volju. Sari možete pomoći uplatom na njen račun, kao i kupovinom ulaznice za utakmicu sa Sarajevom pošto je FK Borac velikodušno odlučio da se odrekne dijela prihoda od ulaznica. Ovo nije prvi put da FK Borac pomaže Sari, učestvovali su sa 90 odsto sredstava u nabavci prvog kombija i masi drugih troškova dok je Darko bio živ. Mi smo mu dali obećanje da njegova ćerka neće ostati sama dok i jedan od nas živi i toga se držimo. Samo trebamo da se okrenemo oko sebe i vidjećemo da svaka ulica u Banjaluci ima po jednu 'Saru'. Naše malo može takvim ljudima mnogo da znači i zato apelujem na sve – pomozite kome god možete".

Fudbaler Borca Aleksandar Subić poručio je da Sara Vujinović nikada neće ostati sama.

"Crveno-plava porodica je još jednom pkazala veliko srce. Ovo nije prvi put da prikupljamo sredstva za malu Saru, i ranije smo prikupljali za njenog oca i za Saru. Nećemo ju ostaviti, Sara neće biti sama. Trenutno prikupljamo novac da se uradi fasada, pozivamo sve Borčevce da pomognu. Igrači i svi ostali članovi Borca su svim srcem uz Saru, molimo dobre ljude da se priključe i da ova akcija bude uspješna", rekao je Subić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures

Dajte kompletan iznos od ulaznica, ne budite cicije, dobijate milione od grada i države, šta vam znači prihod od ulaznica jedne utakmice

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC