• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debi Save Miloševića na klupi BiH: "Zmajevi" 60 puta skuplji, zabrinjava katastrofalna forma u gostima

Autor Haris Krhalić

Sedma utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

 BiH Lihtenštajn statistika Izvor: FS BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Vaducu igra utakmicu kvalifikacija za EURO 2024, a protivnik je selekcija Lihtenštajna.

Biće ovo debi na klupi za novog selektora „zmajeva“ Savu Miloševića koji je, nakon Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre, treći trener koji će predvoditi našu reprezentaciju u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Prema podacima sa Transfermarkta vrijednost „zmajeva“ se procjenjuje na 84,6 miliona evra dok Lihtenštajn vrijedi skoro 60 puta manje – 1.43 miliona evra.

Najvrijedniji fudbaler selekcije Lihtenšajna je Marsel Buhel koji je procijenjen na 300 hiljada evra. S druge strane, u timu Save Miloševića najvrijedniji je Amar Dedić (20 miliona evra).

Kada su u pitanju međusobne utakmice ove dvije reprezentacije, „zmajevi“ su slavili osam puta dok je jedan meč završen bez pobjednika.

Lihtenšajn nakon šest utakmica u grupi J, imaju isto toliko poraza uz gol-razliku 1:19, jedini pogodak postigli su upravo našoj reprezentaciji u Zenici u septembru ove godine (2:1). BiH ima šest bodova uz gol-razliku 5:9.

Pobjeda „zmajeva“ ostavlja našoj reprezentaciji teoretske šanse za direktan plasman na EURO 2024.

Kada su u pitanju gostujuće utakmice, „zmajevi“ su u katastrofalnoj formi. Reprezentacija BiH posljednjih osam utakmica u gostima ne zna za pobjedu, imaju pet poraza i tri remija. Posljednji gostujući trijumf ostvarili smo 09.10.2021. godine u Kazahstanu.

Selektor Milošević za ovaj duel neće moči računati na Anela Ahmedhodžića koji se nije pojavio na okupljanju te povrijeđene fudbalere - Benjamin Tahirović , Adnan Kovačević, Denis Hadžikadunić i Rade Krunić.

Utakmica se igra od 20.45 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC