• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandalozne poruke fudbalera: "Zašto ne bacimo bombu od 200 tona na Gazu?!"

Autor Dragan Šutvić

Nakon što je danima priželjkivao masakr u Pojasu Gaze, i kada je stigla tužba, objavljeno je da je te poruke zapravo pisao njegov menadžer za društvene mreže. Samo, valjda bi i on trebalo da se pojavi na sudu?

 izraelski fudbaler o gazi Izvor: Profimedia

Fudbalski reprezentativac Izraela Šon Vajsman (27) optužen je za mogući zločin iz mržnje protiv Palestinaca. Na njegovim društvenim mrežama primijećeno je da je podijelio nekoliko poruka mržnje, zbog čega je reagovala grupa Palestinaca iz Granade - grada u kome igra za istoimeni klub - i zato je moralo da reaguje pokrajinsko tužilaštvo.

Šon Vajsman je veoma aktivan na društvenim mrežama od kada je prije sedam dana ponovo eskalirao sukob Izraela i Palestine, tako da je na Tviteru dijelio grozne poruke. Primjera radi, odgovarajući na vijest o tome kako su izraelski policajci na nišanu držali dvojicu golišavih i nenaoružanih Palestinaca, Vajsman je napisao: "Zašto ga ne upucaju u glavu?". Poslije toga je obrisao poruku, međutim to nije bio jedini ovakav eksces.

U narednim porukama direktno je pozivao "na masakr palestinskog naroda", zbog čega je pomenuta grupa Palestinaca iz Granade - i ne samo njih, pošto su i neki drugi stanovnici Granade uz njih - podnijela tužbu. Nakon svega je morao da se oglasi fudbalerov agent koji je pokušao da umanji štetu koju je Vajsman napravio.

"Osoba koja je zadužena da vodi njegove naloge na društvenim mrežama je reagovala pogrešno i impulsivno. Šon Vajsman podržava Izrael zbog varvarskih i monstruoznog terora na njegov narod, ali je takođe i protiv nasilja nad nedužnima i moli se za mir", kazao je Roj Radžber koji vodi brigu o karijeri Šona Vajsmana, međutim teško će uspjeti da se objasne sve odvratne poruke koje je objavio prethodnih dana.


Između ostalog, pisao je i sljedeće: "Razbij, raznesi, uništi... Osvetite se!", "Koji je logičan razlog zašto već nije bačena bomba od 200 tona na Gazu", "Nema nevinih u Gazi", "Cijela Gaza podržava terorizam" i tako dalje. Inače, radi se o bivšem fudbaleru Makabija iz Haife, Volfsbergera i Valjadolida koji je od januara ove godine u Granadi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC