• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković poslije nesrećnog poraza: Slavili su kao da su osvojili prvenstvo, to govori kakav smo otpor pružili!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Selektoru U21 selekcije BIH Igoru Jankoviću nisu se svidjele gestikulacije sa francuske klupe.

 Igor Janković poslije U21 BIH Francuska Izvor: FS BiH

Mlada fudbalska reprezentacija BiH upisala je i treći poraz u kvalifikacijama za EURO 2025.

Igrači selektora Igora Jankovića poraženi su na Grbavici od Francuske rezultatom 1:2, iako su u 28. minutu stigli do prednosti pogotkom Admira Bristrića, a potom imali bod u džepu sve do drugog minuta nadoknade drugog poluvremena.

"Dogovorili smo se da od prvog minuta počnemo sa jednom zatvorenom varijantom i da iz kontri i polukontri napravimo problem Francuskoj. Kroz video analize prethodnih utakmica vidjeli smo da tu ima dosta prostora. Imali smo mi u prvom poluvremenu tri-četiri situacije, u drugom dvije, međutim nismo ih iskoristili. Treba biti realan, do posljednjeg minuta je rezultat bio i igri i žao mi je zbog ovih momaka jer su odigrali jednu fajtersku utakmici, ostavili su srce na terenu. Treba uzeti u obzir da gro naše ekipe čine igrači dvije godine mlađi od ostalih reprezentacija. Mi smo selekcija u stvaranju, Francuska je velesila i jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evropskog prvenstva. Kad uzmemo tu tržišnu vrijednost, oni su četiri puta od naše A selekcije. Žao mi je što nas nije malo nagradilo", rekao je selektor bh. tima na početku razgovora za TV Arena sport nakon meča, dodavši:

"Pokušali smo sa nekim igračima, koji imaju više minuta u svojim klubovima, da što više iznesemo teret. Imamo dosta igrača koji ne igraju u svojim klubovima. Mi smo jedna mala zemlja koja nema velikih alternativa. Rcimo, Harun Karić koji trenutno ne igra u svom klubu jedina je opcija na mjestu desnog bočnog igrača. Drugi je Cvjetinović koji je povrijeđen, a treći je Amar Dedić koji je u A selekciji. Mi nemamo tu širinu kao što je ima Francuska. Nama su ulazili igrači koji su mlađi i koji nemaju veliku minutažu u seniorskom fudbalu, a njima su ulazili igrači od 30-40 miliona vrijednosti i to je ono što je napravilo razliku na terenu".

Jankoviću se, kako je istakao, nije dopalo ponašanje gostiju tokom meča.

"Neke gestikulacije sa njihove klupe ne treba da se dešavaju. Malo su me iznenadili sa tim negativnim gestikulacijama. Na kraju je bilo veselje kao da su osvojili Evropsko porvenstvo što znači da smo im pružili jedan dobar otpor i da nismo jeftino prodali kožu. Došli smo da pokušamo da ostanemo neporaženi, sreća od starta nije na našoj strani. Možda će se vratiti, na nama je da radimo dalje, da se spremamo za naredne utakmice i nadam se da ćemo iz meča u meč pružati bolje partije", rekao je Janković, govoreći i o budućnosti mladog bh. tima.

"Treba reći da su Dedić i Tahirović, koji su u A timu, mladi reprezenbtativci. Treba reći da su Jašić, Barjaktarević i svi ti momci iz inostranstva stopirani, ne mogu baš tako da izvade bh. dokumente. Savez je uradio sve sa svoje strane, jednostavno ih uslovljavaju da ne igraju za našu reprezentsicju. To nam puno fali. Mi imamo i igrače koji igraju ovdje a misle o drugim reprezentacijama. Nama je ovdje teško raditi, mi smo specifična država, ali ću se potruditi dok god sam selektor da igraju oni koji vrijede, koji žele i koji svim srcem igraju za BiH", zaključio je Janković.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC