• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija u trećem šeširu za EURO 2024: Hrvati "pobjegli" od Piksijevog tima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pogledajte kako izgledaju šeširi za predstojeće Evropsko prvenstvo 2024. na kome će gotovo sigurno učestvovati i Srbija.

 Sesiri za Evropsko prvenstvo 2024 Srbija u trecem ceka žrijeb Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je ogroman korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo pošto je prethodne noći na stadionu "Rajko Mitić" pobijedila Crnu Goru 3:1 (1:1). Ni ovoga puta nije bilo lako, ali su osvojena tri boda koja još ne garantuju zvanično odlazak na završni turnir u Njemačku sljedeće godine, međutim selektor već zna da će tamo igrati i pred posljednju utakmicu kvalifikacija poručuje: "Najbolje da će Bugari da me sapletu?".

Dovoljan im je i bod protiv Bugarske u Leskovcu (19. novembra), međutim možda ni to ne bude uslov ako Litvanija tri dana ranije osvoji makar bod protiv Crne Gore u Podgorici, što smo vidjeli da i te kako mogu jer su ozbiljno namučili i Mađare (2:2). Zbog svih ovih okolnosti čini se da sebi daju za pravo da pogledaju i ka Evropskom prvenstvu i šta ih tamo čeka...

Žrijeb za Evropsko prvenstvo biće održan 2. decembra u Hamburgu i timovi će biti podijeljeni na osnovu ukupnog učinka u kvalifikacijama za završni turnir, a ne na osnovu FIFA rangiranja, kako je slučaj za Svjetsko prvenstvo. S obzirom da je Srbija drugoplasirana u svojoj grupi i gotovo da nema šanse da prestigne Mađarsku, već otprilike može i da se kaže da je gotovo sigurna u trećem šeširu.

To nije sjajna vijest, pošto u teoriji može da dobije dva teža rivala i jednog slabijeg, ali već smo naučili da žrijeb za velika takmičenja zna da "opeče" i onog ko je učinio sve što je do njega da dobije lakše protivnike. Ostaje im zbog toga da se nadaju da će ovoga puta pogledati sreća za razliku od Mundijala.

Šanse da Srbija bude u trećem šeširu su 87 odsto, daju im se tek četiri odsto za bolji (drugi) šešir i devet odsto za slabiji (treći), a prema aktuelnim podacima koji još mogu da se promijene do novembra, sa "orlovima" bi tu bili još i: Škotska, Holandija, Slovenija, Hrvatska i Češka. Preciznije, sa njima NE BI mogli da igraju na Evropskom prvenstvu. Naravno, pod uslovom da i izbore plasman na turnir, prvenstveno Hrvati koji "vise" zbog lošeg oktobra.

U prvom šeširu svakako su najteži protivnici i ne može da se kaže da postoji "jedan protivnik po mjeri", u drugom ima "bombi" poput Albanije, Danske ili Švajcarske, dok u četvrtom čak vreba i reprezentacija Italije. Ovako trenutno izgledaju svi šeširi za Evropsko prvenstvo.

  • PRVI ŠEŠIR: Njemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Belgija i Španija.
  • DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija.
  • TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Holandija, SRBIJA, Slovenija, Hrvatska i Češka.
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Italija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina, Grčka i Poljska.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:24
Navijači Srbije
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Vjerujem da su im se ttesle gaće "samo ne Srbija"

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC