• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazilac pet puta osvojio Evropu, ali ovaj trofej je nešto posebno!

Autor Dragan Šutvić

Marselo nije mogao da sakrije suze radosnice zbog osvojenog trofeja, što je poprilično nevjerovatna reakcija s obzirom da je jedan od najtrofejnijih fudbalera na svijetu.

 marselo osvojio kopa libertadores plakao nakon utakmice  Izvor: Twitter/videosmadrid94/printscreen

Marselo je doživio nezaboravan trenutak nakon što je njegov Fluminense trijumfovao u Kopa Libertadores, pobijedivši slavnog protivnika, Boku Juniors, rezultatom 2:1 (1:1) nakon produžetaka. Iako su mnogi fudbalski navijači zaboravili ovog izvanrednog fudbalera koji je nekad dijelio svlačionicu sa svetskim legendama poput Kristijana Ronalda i Serhija Ramosa, Marselova priča o usponu i padu doživjela je spektakularan povratak.

Nakon prekida dugogodišnje saradnje sa Real Madridom, gdje je ostavio dubok trag u istoriji kluba, Marselo je krenuo na neočekivanu avanturu u Olimpijakosu u Grčkoj. Međutim, ta epizoda trajala je samo tri mjeseca, nakon čega se vratio u svoj rodni kraj i postao član Fluminensea. To se pokazalo kao jedna od ključnih prekretnica u njegovoj karijeri, jer je sada uspio da ispiše novu istoriju sa Fluminenseom.

Kopa Libertadores, prestižno takmičenje koji okuplja najbolje klubove Južne Amerike, predstavljao je Marselu više od igre. Trofej ovog takmičenja nikada nije osvojio, a pobjeda u finalu na neki način je kao kruna njegove karijere. Nakon što je sudija označio kraj meča, emocije su preplavile Marsela. Suze radosti su se slivale niz njegovo lice dok je dijelio radost sa svojim saigračima na terenu. Bio je očigledno da je ova pobjeda imala poseban značaj za Brazilca, jer je konačno ostvario svoj san osvajanja Kopa Libertadores.

Ovaj trenutak takođe je označio Marselov ulazak u ekskluzivan klub fudbalera koji objedinili titule - Ligu šampiona i Kopa Libertadores, ističući njegovu izvanrednu karijeru i doprinos svijetu fudbala. Tokom godina, Marselo je stekao reputaciju kao jedan od najboljih fudbalera na evropskom kontinentu.

Iako je Marselo ostavio neizbrisiv trag u Real Madridu, gdje je odigrao 546 utakmica, postigao 38 golova i upisao 103 asistencije, njegova priča o povratku kući i osvajanju Kopa Libertadores potpuno drugačije pogađa svakog fudbalskog navijača. I sam Marselo istakao je da mu navijači Reala neće zamjeriti što ovaj trofej za njega znači više od svih koje je osvojio sa klubom iz Madrida - a najtrofejniji je fudbaler u istoriji španskog velikana. Njegova kolekcija trofeja koju je osvojio sa "kraljevima" izgleda ovako:

  • Pet trofeja: Lige Šampiona (21/22, 17/18, 16/17, 15/16, 13/14)
  • Šest trofeja: Špansko prvenstvo (21/22, 19/20, 16/17, 11/12, 07/08, 06/07)
  • Dva trofeja: Kupa kralja (10/11, 13/14)
  • Pet trofeja: FIFA svjetsko klupsko prvenstvo: (2018, 2017, 2016, 2015, 2014)
  • Tri trofeja: UEFA Superkup Španije (17/18, 16/17, 14/15)
  • Pet trofeja: Španski Superkup(21/22, 19/20, 17/18, 12/13, 08/09)
  • Jedan trofej: Svjetsko prvenstvo sa Brazilom (2013) 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC