• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eksplodirala je "Marakana" - titula ostaje u kući! Fluminense pobijedio Boku i osvojio Kopa Libertadores!

Autor Dragan Šutvić

Fluminense je osvojio Kopa Libertadores pošto je večeras na "Marakani" bio bolji od Boke Juniors.

 fluminense osvojio kopa libertadores  Izvor: TV Arena sport/screenshot

Fluminense je osvojio Kopa Libertadores pošto je u finalu savladao Boku Juniors 2:1 (1:1) poslije produžetaka! Sve je eksplodiralo na njihovoj "Marakani" kada je sudija odsvirao kraj poslije više od dva sata fudbala, tako da je ovaj slavni brazilski klub tek u 2023. godini stigao do svog prvog trofeja za šampiona Južne Amerike!

Brazilski klub je tako "odbranio" domaći teren i nije dozvolio Argentincima da se raduju u njihovoj kući, a da bi došli do toga morali su da prođu kroz pravu dramu. Gledali smo veoma izjednačenu utakmicu, uz dva crvena kartona, ali je Fluminense ipak zaslužio na osnovu svega prikazanog. Zato na kraju i suze pune "Marakane" koja je dugo čekala da konačno dočeka pehar Kopa Libertadores.

Kano je doveo Fluminense u vođstvo u 36. minutu i potom je Diniz morao da "odbrani" svoj gol, ali je Advinkula donio dramu. Pogodio je u 72. minutu i izjednačio rezultat, tako da su uslijedili produžeci u kojima je drama dostigla vrhunac. Posebno kada smo u 99. minutu vidjeli jedan od najljepših golova u finalima Kopa Libertadores.

Džon Kenedi je ušao sa klupe i pogodio volejem nakon prelijepe akcije Fluminensea, ali to ga je toliko uzbudilo da je tri minuta kasnije već isključen. Srećom po njega, Fabra je ubrzo takođe dobio crveni karton i snage su bile izjednačene. Uslijedili su žestoki napadi Boke, nadali su se da će doći do gola koji će im donijeti makar penale na "Marakani", ali Benedeto i drugovi nisu imali snage za tako nešto.

Boka je inače ovim porazom propustila da izjednači rekord Independijentea po broju osvojenih titula za prvaka Južne Amerike, pa ostaje na dosadašnjih šest. Sada ima isti broj poraza u finalima. Fluminenseu je ovo bilo drugo finale, ali za razliku od onog iz 2008. godine, sada su slavili.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC