• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Evropi niko i ništa, a u Južnoj Americi - Bog i batina: "Propali talenat" opet osvojio Kopa Libertadores!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U svebrazilskom finalu Kopa Libertadores - do titule je stigao slavniji klub.

 Flamengo osvojio Kopa Libertadores junak Gabrijel Barbosa Izvor: Profimedia

Gabrijel Barbosa važio je za jednog od najvećih fudbalskih talenata kada se kao tinejdžer pojavio u dresu Santosa, da bi ga potom Inter kupio u ljeto 2016. godine za čak 30 miliona evra. Imali su ogromna očekivanja od njega, međutim uzalud. Za četiri godine u klubu postigao samo jedan gol na devet nastupa, išao redom na pozajmice u Benfiku, Santos i Flamengo, da bi potom "sa mašnicom" bio vraćen u Južnu Ameriku.

Ispostaviće se, to je bila najbolja stvar koja mu se desila u karijeri jer je tamo - Bog i batina. "Gabigol", kako glasi nadimak brazilskog napadača, već četvrtu godinu zaredom blista u dresu Flamenga i prethodne noći je sa njima podigao Kopa Libertadores, drugi put u karijeri.

Kao i 2019. godine kada je bio heroj pošto je sa dva gola u nadoknadi donio preokret i pobjedu nad River Plejtom, Gabrijel Barbosa je ponovo bio strijelac u finalu. Ovoga puta nešto manje dramatičnom. "Gabigol" je pogodio u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena protiv Atletiko Paranainsea, koje je toliko produženo zbog crvenog kartona koji je nešto prije toga dobio Pedro Enrike, kada je na terenu u Gvajakilu (Ekvador) nastala prava gužva.

Gabrijel Barbosa gol za Flamengo u finalu Kopa Libertadores
Izvor: YouTube/Torcedor Raiz

Uprkos velikom broju promjena, Atletiko Paranainse, još jedan brazilski klub, nije uspio da dođe makar do produžetaka. Flamengo je podigao svoj treći Kopa Libertadores, drugi otkako je Barbosa zaigrao za njih.

Interesantno je da Flamengo trenutno okuplja i veliki broj poznatih fudbalera, pa su tu još Dijego Alves (bivši golman Valensije i Almerije), Dijego Leite (bivši vezista Juventusa i Verdera), Filipe Luis (Čelsi i Atletiko), David Luiz (Čelsi, PSŽ, Arsenal), Arturo Vidal (Juventus, Inter, Bajer), Giljermo Varela (Mančester junajted), Erik Pulgar (Fiorentina).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC