• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarac nakon 32 godine o meču Zvezda - Bajern: "Tog dana sam na Marakani pretrčao 16 kilometara!"

Autor Dragan Šutvić

Poznati arbitar Bruno Galer govorio je o susretu Crvene zvezde i Bajerna 1991. godine u Beogradu.

 švajcarski sudija o utakmici zvezda bajern nakon 32 godine  Izvor: MN PRESS

Lajpcig stiže u Beograd na meč protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona (utorak, 21.00), a Nijemcima je u najavi utakmice o njoj - i samom stadionu "Rajko Mitić" - pomogao Bruno Galer. Ako vam je ime poznato, a ne možete da se sjetite otkud ga znate, u pitanju je švajcarski sudija koji je bio jedan od najpoznatijih tokom osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog vijeka. Našoj publici je prije svega poznat po revanšu Crvene zvezde i Bajerna 1991. godine u polufinalu Kupa šampiona.

Švajcarac je vodio ludu utakmicu, najslavniju ikad odigranu na "Marakani", čijeg se rezultata dobro sjeća. "Da, bilo je 2:2, zar ne?", ističe Bruno Galer za njemački "RB Live" i dodaje da je to dobro zapamtio zbog toga što je u 90. minutu Augentaler prevario svog golmana Aumana. "Imam to i dalje u glavi, rijetko viđate takav gol", kaže poznati sudija.

"Bilo je mnogo navijača i bilo je bučno. Atmosfera je bila sjajna. Sjećam se da je utakmica bila nevjerovatno brza. Stalno se igralo ispred jednog ili drugog gola. Tog dana sam pretrčao 16 kilometara. Nikada mi se to nije desilo ni prije, a ni kasnije...", dodaje ovaj 77-godišnjak i poručuje da se te utakmice sjeća odlično: "U to vrijeme Jugoslavija je još postojala kao država. Sjećam se da su mi ljudi govorili da Zvezda ima Hrvate u timu i da su vatreni. Ipak, utakmica je bila civilizovana, mislim da sam dao samo jedan žuti karton".

Bruno Galer ističe i da je cijeli meč protekao mirno, u duhu fer-pleja, što je čudno s obzirom na to koliko je meč bio važan za igrače Crvene zvezde koji su bili nadomak finala. "Sjećam se kako nas je policija pratila na večeru. Željeli su da dođemo na meč bezbjedno i čak su zaustavili saobraćaj zbog nas", zaključuje Švajcarac.

Podsjetimo, Crvena zvezda je zbog gola u nadoknadi vremena prošla u finale Kupa evropskih šampiona gdje je u Bariju savladala Olimpik Marsej poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC