• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za Lajpcig: Baharov juriš u Ligi šampiona i vjera u dijete kluba!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Barak Bahar ima dileme pred četvrti meč u grupnoj fazi Lige šampiona, ali i najmanje tri igrača koje niko ne može da pomjeri iz tima.

 FK Crvena zvezda sastav za meč sa RB Lajpcigom Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Crvena zvezda u utorak od 21 čas igra meč četvrtog kola grupne faze Lige šampiona, a protivnik u Beogradu, na stadionu "Rajko Mitić", biće RB Lajpcig. Njemački tim pobijedio je u prvom meču, ali izraelski trener Barak Bahar poručio je na konferenciji u ponedjeljak po podne da je Zvezda pokazala da može da igra protiv njih. Sa tom idejom u glavi će fudbaleri morati na teren, iako veče pred utakmicu nije u potpunosti jasno kojih 11 će dobiti čast da brane crveno-bijele boje u eliti.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde mnogo je kombinovao u prethodnom periodu, pa se za samo nekoliko fudbalera može reći da su nedodirljivi u postavi. Maksimalno povjerenje uživaju Omri Glazer koji uglavnom nije kriv za veliki broj primljenih golova Crvene zvezde u ovoj fazi sezone i kapiten Alkesandar Dragović, čija se uloga na terenu i u svlačionici ni u jednom momentu nije dovela u pitanje. Pored svih ostalih imena stoji manji ili veći upitnik...

Najmanji je vjerovatno pored imena In Bom Hvanga i Mirka Ivanića, koji bi trebalo da se nađu na terenu od prvog minuta. Ali, da krenemo redom... Pomenuli smo Glazera koji će biti na golu, a ispred njega bi društvo Dragoviću trebalo da čine Naser Điga sa desne i Milan Rodić sa lijeve strane, jer njegovog ogromnom evropskog iskustva niko nije spreman da se odrekne. 

U veznom redu će pored Hvanga i Ivanića biti mjesta i za Marka Stamenića, iako momak sa Novog Zelanda trenutno nije u formi koja je ljetos opčinila navijače Crvene zvezde. Ipak, vjeruje se da je i dalje u prednosti nad Gelorom Kangom i Kvinsom Kangvom, koji nisu impresionirali na meču protov Radnika iz Surdulice, kada su neočekivano biti starteri na sredini terena.

Ogromno povjerenje na desnoj strani terena mogao bi da dobije Kosta Nedeljković! Momak iz Smedereva, Zvezdino dijete, nameće se prethodnih nedjelja i u ovom trenutku djeluje kao daleko bolje rješenje od Srđana Mijailovića, Miloša Degeneka ili Lazara Nikolića. Posebno što će se od Zvezde očekivati ofanziva, a njegov dugačak korak može mnogo da pomogne u tim situacijama. Na drugom boku je Stefan Mitrović u blagoj prednosti u odnosu na Vladimira Lučića, a u eventualnoj promjeni formacije praviće se mjesto za Aleksandra Kataija ukoliko je stomačni virus prošlost - nada se Bahar da jeste i to je potvrdio novinarima. 

Meč trećeg kola grupne faze Lige šampiona.
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Nedeljković na desnom boku "gura" Osmana Bukarija u napad, gdje će loviti sitne rupe u odbrani RB Lajpciga, a u tome će mu pomagati i Šerif Endiaj. Za to drugo mjesto u napadu vjerovatno je i najveća konkurencija pred očima Baraka Bahara - mogu tu i Žan Filip Kraso, Piter Olajinka i Jovan Mijatović, ali se čini da će zbog konstitucije i snage pred gol Nemaca napadač iz Senegala. U toj grupi igrača tražiće se heroj, nasljednik Milana Pavkova.

Da rezimiramo, očekivani sastav Crvene zvezde (3-5-2) je: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Nedeljković, Stamenić, Hvang, Ivanić, Mitrović - Bukari, Endiaj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC