• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi je potrebno da Barak Bahar vjeruje u nju! Hladan pogled nije dovoljan - fali emocija!

Autor Dušan Ninković

Trener Crvene zvezde moraće da promijeni pristup kako bi iz svoje ekipe izvukao više.

 Analiza Crvena zvezda Lajpcig Barak Bahar Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u prva četiri kola grupne faze Lige šampiona upisala tri poraza, ali najbitniji meč još nije odigran - postoje sasvim solidne šanse da se crveno-bijeli domogne trećeg mjesta u grupi i nastavka takmičenja u nokaut fazi Lige Evrope. Ali, ne ovako. Zna to i kapiten Aleksandar Dragović koji je istakao da će tim izgubiti i u Bernu ukoliko bude samo "računao i pričao". Defanzivac Zvezde ističe da tim mora da se podigne i da Liga šampiona ne može da se igra onako kako su oni igrali protiv RB Lajpciga.

Trener Barak Bahar na konferenciji za medije nije bio toliko kritičan. Komentarisao je kako se očekuje više, ali ne istom žestinom kao Dragović. Izjave Izraelca bile su u istom tonu, bez prevelikog žara i što je najgore - kao da uopšte ne vjeruje u tim koji je bio na nekoliko minuta od izjednačenja protiv njemačkog tima. U tim trenucima cijeli stadion vjerovao je u igrače Zvezde, iako ih je već u ranoj fazi prvog dijela meča nagradio zvižducima.

Takva je publika koja gleda mečeve Crvene zvezde. Naleti optimizma sasvim su uobičajeni u završnici velikih evropskih mečeva jer navijanje nije povezano sa realnošću. Kada dođe do takve situacije, teško ćete na stadionu pronaći osobu koja ne vjeruje u gol, preokret, trijumf, detalj koji će prelomiti meč. Kao onaj u Salcburgu kada je Nenad Krstičić ušao u klinč sa Pogrančićem, kao onaj u Beogradu kada je Gelor Kanga raspalio po lopti i šokirao Krasnodar. Činilo se kasno sinoć, nekoliko minuta pred ponoć, da u Baraku Baharu nema tog žara.

I istina, može neko da kaže kako trenerova uloga nije tu da se pretjerano emotivno troši, ali smo tokom prethodnih mečeva vidjeli da Zvezda najbolje od Izraelca dobija kada on reaguje instiktivno. Tradicionalno namrgođeni Bahar uspjevao je u prethodnim mečevima da donese Zvezdi neke veoma dobre stvari nakon što bi pravio izmjene, bilo na poluvremenu ili tokom drugog dijela igre. Možda ne bi bilo loše ni da tokom meča vidimo neku emociju, sličnu onima koje je Marko Roze pokazao kada je stao pred novinare.

"U Bernu će sigurno biti vruće, tamo će se igrati za mjesto u Ligi Evrope i ne vidim da je neko u prednosti. Mislim da Crvena zvezda ima svoje šanse u Bernu", rekao je u samom finišu beogradske konferencije Marko Roze, koji je bio impresioniran atmosferom na stadionu. Po tonu i gestikulaciji u tim trenucima djelovalo je da stvarno vjeruje u riječi koje je ispričao na stadionu "Rajko Mitić".

Utisak sa konferencija koje su održali Barak Bahar i Marko Roze nakon meča četvrtog kola grupne faze jeste da trener njemačkog tima više vjeruje u dobar meč Crvene zvezde u Bernu. Na stranu nedefinisan sastav, povremena pogrešna rješenja za mjesta u timu ili drugi grijehovi koji prate Baraka Bahara posljednjih mjeseci u Zvezdi - takav stav je nedopustiv.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC