• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sirijac (18) je nova fudbalska zvijezda! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Uživajte u majstorijama mladog fudbalera porijeklom iz Sirije koji je srušio Mančester junajted.

 osamnaestogodišnjak dao gol za kopenhagen protiv mančester junajteda Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Dok čitav svijet priča o krahu Mančester junajteda, koji ponovo izgleda amaterski u Ligi šampiona, pomalo se zaboravlja da se pomene fudbaler koji ih je "srušio". U pitanju je mladi švedski fudbaler Runi Bardadži koji će 15. novembra proslaviti tek 18. rođendan, a već je treću sezonu u timu Kopenhagena. Vjera u njegov talenat donijela je Kopenhagenu veliku pobjedu na njihovom "Parkenu", pošto je u 87. minutu postigao gol koji će pamtiti cijeli život.

Donio je trijumf Kopenhagenu od 4:3, a naročito je značajno jer su Danci uspjeli da izvedu preokret protiv slavnog kluba sa Ostrva, koji ga je olako pustio da u kaznenom prostoru sačeka loptu "na volej". Iako ima samo 17 godina, Bardadži se nije ni na sekund uplašio, nego je postigao gol koji bi mogao da bude istorijski...

Runi Bardadži je inače rođen u Kuvajtu, ali dolazi iz porodice Sirijaca koja je u potrazi za boljim životom potom dobila azil u Švedskoj. U državi na sjeveru Evrope, Bardadži je kao sedmogodišnjak počeo da se bavi udbalom i odmah je počeo da obećava. Privukao je pažnju u timovima manjeg kredibiliteta u Švedskoj, potom ga jedoveo Malme, ali i obližnji Kopenhagen koji je nudio bolje uslove. Za klub je debitovao sa samo 16 godina i šest dana, a nedjelju dana kasnije postigao je svoj prvi gol za klub u pobjedi nad Olborgom (3:1).


Runi je od tada odigrao već 57 utakmica za Kopenhagen, dok još nije ni punoljetan, a za to vrijeme je upisao 15 golova i ima još četiri asistencije. Onaj protiv Junajteda je svakako najznačajniji, a može se reći i da mu je višestruko uvećao cijenu i da će se već ove zime oko njega otimati najbolji klubovi Evrope.

Ipak, Bardadži će kao i veliki broj imigranata igrati za reprezentaciju Švedske, a ne za zemlju svog porijekla (Siriju) ili onu u kojoj je rođen (Kuvajt), pošto je već igrao za mlađe kategorije ovih državnih timova. Nema sumnje da ako ovako nastavi da ga uskoro čeka i poziv u "A" reprezentaciju čija bi mogao da bude prva zvijezda u narednim godinama, dok vrijedi zapamtiti i njegovo ime, ako vas za nekoliko godina neko pita ko je najbolje desno krilo na svijetu.

Ne možemo da se ne zapitamo da li bi u srpskom fudbalu uopšte još debitovao, pošto treneri (i klubovi) više vjeruju formiranim igračima u dvadesetim, nego golobradim mladićima, bez obzira na jasno vidljiv talenat...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC