• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši trener Borca iz Banjaluke šokirao Hrvatsku! "50 godina sam u fudbalu i nisam vidio da toliko forsiraju nekog"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Tomislav Ivković ističe da se previše priča o svakom detalju iz karijere Joška Gvardiola. Vjeruje da je dobar fudbaler, ali da se isto tako pretjeruje.

 Tomislav Ivkovic Pretjeruju o Josku Gvardiolu Izvor: Facebook/HRT Sport/YouTube/Man City/Screenshot

Bivši golman Crvene zvezde i Dinama Tomislav Ivković (63), koji je bio i trener banjalučkog Borca i sarajevskog Željezničara, godinama je jedan od najzanimljivijih sagovornika u Hrvatskoj, bar kada je riječ o fudbalu. Stalni je gost televizijskih emisija i ne preza da govori bez dlake na jeziku, zbog čega ga često kritikuju, a sada je privukao pažnju i dok je govorio o Mančester sitiju.

Nakon što je pogledao pobjedu "građana" od 3:0 protiv Jang Bojsa, koja je mogla da bude i ubjedljivija, Ivković se našalio na račun Erlinga Holanda, dok je takođe istakao i da mu već pomalo smeta koliko se veliča hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. Jasno je da je najveći defanzivni talenat na svijetu, ali Ivković dodaje i da su neke stvari pomalo uveličane, posebno u Hrvatskoj gdje se prati svaki njegov pas.

"Teško je više gledati da je čudo svaka lopta koju Gvardiol doda. Definitivno pretjeruju jer više nemam riječi. Još nisam doživio da o jednom igraču tako pričaju i forsiraju ga, a u fudbalu sam 50 i nešto godina. Ali, drago mi je zato što je naš igrač", istakao je bivši reprezentativac Jugoslavije.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Istakao je i da je Kovačić solidno odigrao taj meč, pohvalio je i Fodena za koga je rekao da je "konačno bio dobar", dok je sarkastično prokomentarisao učinak Holanda u apsolutnoj dominaciji Sitija. "Holand nije u formi jer nije postigao gol na nekoliko utakmica. Bez veze igrač. I mi, kako možemo brzo precrtati igrača i reći da nije u formi?", uvidio je ironiju modernog praćenja fudbala Ivković.

Podsjetimo, Ivković je karijeru počeo sedamdesetih u Dinamu, a potom je sve iznenadio kada je 1983. godine prešao u Crvenu zvezdu. U karijeri je igrao i u Austriji, Genku, Sportingu... Za reprezentaciju Jugoslavije nastupao je od 1983. do 1991. godine, a pamti se da je odbranio penal Dijegu Maradoni na Svjetskom prvenstvu 1990. godine. Nažalost, to nije pomoglo reprezentaciji.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Dobro je i napisano... Lako je dodati dobar pas u Sitiju... Što ne ode u Rudeš pa nekome doda... U Sitiju, gdje god pogledaš a neko je slobodan, jer je to poenta Pepove igre...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC