• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izraelac nezadovoljan uslovima na "Kosovu": Ovo je bio svinjac a ne fudbalski teren

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Eran Zahavi je bio vidno nezadovoljan zbog toga u kakvim uslovima je UEFA dozvolila da se igra meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između "Kosova" i Izraela u Prištini.

 Izraelac isprozivao Kosovo Ovo je svinjac od terena Izvor: Twitter/printscreen/@sport5il

U zaostaloj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, tzv. Kosovo je pobijedilo Izrael 1:0 i tako dodatno zakomplikovalo stvari u grupi "I". U njoj je Rumunija prva sa 16 bodova, potom slijedi Švajcarska sa 15, Izrael sa 11 (oba tima imaju po meč manje), a onda tzv. Kosovo sa 10, što će reći da nisu bez šansi za plasman na završni turnir, ako se rezultati poklope i posebno ako odigraju kao prethodne večeri u Prištini.

Ipak, ruku na srce, neke stvari su im išle na teren, prije svih katastrofalno stanje terena koje je izgleda više odgovaralo njihovom stilu fudbala. Tako je jedini gol djelo Milota Rašice iz 41. minuta, dok Izrael nije uspio da iskoristi prednost u posjedu lopte (60 odsto) zbog lošeg terena na "Vokriju" i upravo to je kritikovao Eran Zahavi.

"Ovo je više bio svinjac nego što je fudbalski teren...", rekao je bez uvijanja najbolji strelac reprezentacije Izraela poslije meča: "Znali smo da neće biti laka situacija i nismo uspjeli da dođemo do bodova. Dali smo sve od sebe i protiv Švajcarske i Rumunije. Sada nam se mijenjaju izgledi za plasman, očigledno bi bilo bolje da smo dobili te dvije utakmice. Moraćemo sada da pobijedimo Rumuniju i da uzmemo bodove Švajcarskoj".

"A, ovdje, ovdje nije mogao da se igra fudbal. Fudbaleri poput nas moraju da imaju normalne uslove da bi igrali i da bi došli u određene šanse. Bilo je teško raditi osnovne fudbalske stvari, a nije ni da su oni bili naročito dobri", dodao je Zahavi, vidno nezadovoljan načinom na koji je njegova ekipa prošla u Prištini.

Zahavi se inače nije previše osvrtao na to što je himna njegovog Izraela dočekana zvižducima u Prištini, a meč je inače organizovan u najviše mjere bezbjednosti zbog dobro poznate situacije na Bliskom istoku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC