• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gruzijac riješio mostarski derbi! UVREDE, BAKLJE, TUČA, PREKIDI, CRVENI KARTONI i revanš Veleža šampionu BIH!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Velež poslije više od tri godine slavio u mostarskom derbiju, kojeg su obilježili incidenti i čak tri prekida.

 Premijer liga BIH velež Zrinjski dva prekida transparent Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Prekidi, incidenti, uvrede, crveni karton i dva gola Đorđija Guliašvilija obilježili su mostarski derbi odigran u ponedjeljak uveče na stadionu "Rođeni".

Velež je savladao Zrinjski rezultatom 3:0 poslije skoro 140 minuta, pošto je derbi tri puta prekidan zbog incidenata na tribini, uvredljivih transparenata, te bakljada na obje strane.

Ali prvo ćemo o sportskoj strani ovog derbija.

Nismo mnogo vidjeli u prvom poluvremenu koje je trajalo gotovo 80 minuta, a nakon dva prekida Nermin Haskić zadržao je dovoljno koncentracije da pokaže ono što najbolje zna. Napadač i kapiten Željezničara odlično se ubacio na pet metara poslije centaršuta Vehabovića i svojim desetim golom u sezoni donio radost crvenoj polovini Mostara.

Junak Veleža je ipak bio Đorđi Guliašvili.

Grusijski fudbaler je u 53. Minutu iskoristio grešku gostiju i sjurio se u šesnaesterac i rutinski matirao golmana Zrinjskog, Marka Marića za vođstvo 2:0.

Zrinjski nije mnogo prikazao, u prvom poluvremenu bukvalno ništa, pošto nisu uputili niti jedan gol ni u okvir gola ni van njega, a prvi šut imali su tek nakon drugog pogotka rivala, u 57. minutu.

Nije mogao aktuelni šampion da se nosi sa najvećim rivalom, a trener Krunoslav Rendulić osim taktičkih vršio je i prinudne izmjene uslovljene povredama i njegova ekipa bila je daleko od svoje prepoznatljive forme.

Konfuziju u njihovim redovima Velež je znao da kazni, a u 79. minutu učinio je to ponovo Guliašvili, kada je poklonjenu loptu od Senića pretvorio u svoj drugi pogodak, ukupno četvrti u sezoni.

Da stvar bude gora po "plemiće", u samom finišu ostali su bez Bradarića, koji je dobio direktan crveni karton.

Velež se pobjedom 3:0 revanširao Zrinjskom za identičan poraz tokom ove sezone, ali i konačno prekinuo seriju neuspjeha u mostarskim derbijima koja je trajala od avgusta 2020. godine. U međuvremenu je Velež na deset međusobnih susreta upisao čak osam poraza i dva remija, a sada konačno i pobjedu.


Duel na stadionu „Rođeni“ u Vrapčićima pored Mostara obilježili su incidenti i čak tri prekida zbog čega je ovaj derbi trajao 140 minuta.

Sudija Irfan Peljto prvo je prekinuo meč u 34. minutu nakon što su navijači Zrinjskog priredili veliku bakljadu, a potom ubacivali baklje u teren, da bi nekoliko njih prešlo ogradu i sukobilo se sa redarima.

Peljto je povukao igrače u svlačionicu, a tek kada se sve smirilo, nakon 20-ak minuta meč je nastavljen.

Međutim, tek što su se fudbaleri vratili na teren i krenuli s igrom, novi prekid, ovog puta zbog incidenta na drugoj tribini.

Navijači Veleža istakli su transparent na kojem su bili „svastika“, slovo U, Davidova zvijezda i crtež muškog polnog organa.

Ovaj transparent je poslije razgovora igrača Veleža sa njihovim navijačima brzo uklonjen i nastavljen je mostarski derbi u kojem su navijači oba kluba svojim ponašanjem ukrali pažnju glavnim akterima na terenu.

Vidjeli smo do kraja još jedan prekid nakon velike bakljade domaćih navijača, pa se i tom prilikom "potrošilo" nekoliko minuta dok se nije razišao dim i stvorili uslovi za igru.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC