• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOGAĐA SE - Mančester siti i Čelsi čeka katastrofa!?

Kako izgleda oduzimanje 30 poena velikanima? Uskoro bismo mogli da vidimo!

 Moguće drastične kazne za Mančester siti i Čelsi Izvor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

I ugledni londonski list "Tajms" piše o mogućnosti da Mančester siti i Čelsi budu kažnjeni oduzimanjem po 30 poena zbog kršenja finansijskih pravila.

"Takav scenario djeluje veoma realno i za Siti i za Čelsi, u slučaju da optužbe protiv njih budu dokazane pred nezavisnim regulatornim tijelom" , navedeno je u tekstu.

Po svemu sudeći, oštro kažnjavanje Evertona moglo bi da izvode lančanu reakciju i da završi "padanjem" i engleskih giganata - najprije na začelje tabele, a potom i u Čempionšip! Za one kojima je promaklo, Everton je u petak sankcionisan oduzimanjem 10 poena zbog minusa većeg 19 miliona funti od dozvoljenog u periodu od prethodne tri godine. Ta kazna izrečena zbog kršenja samo jednog pravila Premijer lige, dok je Mančester siti navodno optužen za kršenje čak 115 pravila. Doduše, ne bi trebalo očekivati epilog u slučaju aktuelnog prvaka Premijer lige i Lige šampiona u dogledno vrijeme, bar ne u naredne dvije godine.

Sa druge strane, Čelsi je takođe pod istragom i djeluje da će neizbežno biti kažnjen, jer su novi, američki vlasnici na čelu sa Tomom Bolijem prijavili nedozvoljene uplate koje su vršene u vrijeme ere Romana Abramoviča, bivšeg gazde i tvorca današnjeg, moćnog Čelsija.

Premijer liga za više od tri decenije postojanja nije doživjela potres kakav se dogodio ovog petka kad je kažnjen Everton, a sankcionisane još većih klubova izazvalo bi i još veće udare na timove.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC