• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došao u Zvezdu za četiri miliona i dao malo - sada je vrijeme!

Autor Dragan Šutvić

Da li je vrijeme da Šerif Ndiaje uđe u seriju i donese Zvezdi ono zbog čega je i doveden? Evo šta kaže Barak Bahar.

 barak bahar pred utakmicu jang bojs crvena zvezda  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde u ponedjeljak su došli u Bern, na stadion Jang Bojsa, gdje će u utorak od 21 čas protiv domaćina igrati utakmicu odluke u grupnoj fazi Lige šampiona. Ko pobijedi, izboriće plasman u nokaut fazu Lige Evrope i prezimiće u Evropi, dok će poraženi okončati evropsku sezonu za dvije nedjelje, kada će Zvezda dočekati Siti, a Švajcarci igrati protiv RB Lajpciga.

"Svi znaju da nas sutra očekuje važna utakmica, za obje ekipe, jer se direktno borimo za treće mjesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bi ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo Jang Bojs, i riječ je o dobroj ekipi. Prije svega su dobri na domaćem terenu, tako da moramo da budemo na nivou kako bi ostvarili pozitivan rezultat", rekao je u Švajcarskoj trener crveno-bijelih Barak Bahar.

Izraelac je govorio o promijenjenoj taktici u toku novembarske pauze zbog mečeva reprezentacije.

"U toku reprezentativne pauze smo promijenili taktiku, pa je prva ideja da budemo više agresivni uz dodatni presing. Što se tiče prethodne utakmice, drugo poluvrijeme je bilo nešto lošije, ali mi je bitno da su igrači sa klupe ušli sa stavom i pravim mentalitetom, te da su doprinijeli igri, kao i starteri."

Uz objašnjenje da će u utorak znati da li će Piter Olajinka i Milan Rodić bili dovoljno spremni da zaigraju, Bahar je govorio i o formi najisturenijeg napadača Šerifa Ndiajea, koji je od septembarskog dolaska u Zvezdu za četiri miliona evra dao samo dva gola na 14 mečeva - jedan u Ligi šampiona baš protiv Jang Bojsa, a drugi protiv Trajala, u Kupu Srbije.

"Ndiaje je postigao gol baš protiv Jang Bojsa. Radi naporno i trenira, uz to je pokazao kvalitet i protiv Lajpciga. Mnogo radi za ekipu i nadam se da će ući u golgetersku seriju", poručio je Bahar.

Zvezda je do sada igrala tri puta protiv Jang Bojsa u Švajcarskoj, a oba puta u pitanju su bili mečevi kvalifikacija za Ligu šampiona. U julu 2004, tada na stadionu "Hardturm" u Cirigu, rezultat je bio 2:2 zahvaljujući golovima napadača crveno-bijelih Nikole Žigića, a u ljeto 2019, takođe je bio isti rezultat u Bernu, u meču plej-ofa za Ligu šampiona. Strijelci za Zvezdu tada su bili Mateo Garsija i Miloš Degenek, koji je sada u sastavu Zvezde u Švajcarskoj.

Očekuje se da Zvezda na stadionu "Vankdorf" ima veliku podršku u utorak, protiv tima koji je trenutno drugoplasirani na tabeli prvenstva Švajcarske, sa dva boda manje od lidera Ciriha. Jang Bojs je u domaćem prvenstvu ostvario osam pobjeda, uz četiri remija i dva poraza, dok je u Ligi šampiona odigrao neriješeno protiv Zvezde na "Marakani", a uz to doživio poraze od Mančester sitija i RB Lajpciga. Ni Zvezda nije uspjela da "otkine" bod favoritima i zato je sutrašnji meč derbi za Ligu Evrope.

Pogledajte

00:15
Trening Crvene zvezde u Bernu
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC