• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić vodio Radnik do jesenje titule: "Od velikog značaja je karakter igrača, svlačionica je za poželjeti!"

Autor Dragan Šutvić

Pod komandom Velibora Đurića, Bijeljinci su jesenju polusezonu u Prvoj ligi Republike Srpske završili na prvom mjestu.

 velibor đurić Izvor: Promo/FK Radnik Bijeljina

Iza fudbalera Radnika je fenomenalna polusezona, krunisana osvajanjem jesenje titule.

Bijeljinski prvoligaš je na superioran način prvi prošao kroz cilj, ne upisavši nijedan poraz u 17 kola! Izabranici Velibora Đurića su uknjižili 11 pobjeda i šest remija, pa su na pravom putu da se vrate u Premijer ligu BiH.

"Sigurno da smo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Nije mala stvar da u 17 utakmica nemamo nijedan poraz. Pohvalio bih zaista sve u klubu, od predsjednika kluba pa do našeg ekonoma Mrke, svi smo disali kao jedan. Nije floskula, ali je zaista tako. Atmosfera u i oko kluba je na jednom izuzetno visokom nivou, a posebno me raduje odnos i pristup igrača. Pored kvaliteta koji posjeduju, sigurno da je od jako velikog značaja bio i njihov karakter. U jednom veoma kratkom intervalu, od pet mjeseci, napravili smo jednu dobru grupu, što se odrazilo i na rezultate", rekao je trener Radnika Velibor Đurić u razgovoru za MONDO.

Protekli rezultati, međutim, nisu došli slučajno. Radnik je, naime, sredinom prošle godine bio u velikim organizacionim problemima, ali je postepeno, korak po korak, uspijevao da se stabilizuje u svakom segmentu, a kao kruna truda i zalaganja svih stigle su jesenje počasti.

Izvor: Promo/FK Radnik Bijeljina

"Dugo sam u klubu, jako dugo sam bio igrač. Nemam neko veliko trenersko iskustvo, ali sam posljednje tri-četiri godine moje karijere uporedo bio usko vezan za stručni štab koji je tad bio. Doživjeli smo te promjene prije godinu i po dana, ja sam bio trener. Često me ljudi poslije toga pitaju šta i kako. Mi smo 1. avgusta prošle godine praktično imali tri-četiri igrača, na kraju smo na entuzijazam, volju i želju svih ovdje ostvarili jedan fantastičan rezultat. Svi zajedno djelujemo kao tim, ne bih nikoga isticao naravno, meni kao treneru je na prvom mjestu ekipa i zajedno sam jako zadovoljan kako je to izgledalo i kako oni generalno dišu, svlačionica je generalno za poželjeti. Imaju slobodu, a ja kao trener se ne volim se tu puno petljati", istakao je Đurić. 

Za oko, prije svega, zapadaju statistički podaci. Radnik ima drugi najbolji napad u ligi (36), najbolju odbranu u ligi (deset), a na domaćem terenu je na devet mečeva primio samo dva gola!

"Igrači znaju moj stil i način rada. Ja sam neko ko puno pažnje poklanja treningu, analizi protivnika. Možda nekad znam i da pretjeram, ali kao što sam momcima rekao, oni se dokazuju kroz trening i svako može kroz trening da se nametne ili da ne bude dio prvih 11. Smatram da kroz trening, kroz čitavu sedmicu, ako si pravi, da ćeš dobiti priliku. Smatram da nema igrača koji nije nastupio u sedam, osam ili devet utakmica, što je zaista dobar podatak", podvlači Đurić, naglasivši da je ekipa na zasluženom odmoru.

Izvor: MONDO/Igor Stanišić

"Poslije utakmice u Prijedoru smo imali večeru, gdje smo se pozdravili, pa nije bilo potrebe za nekim daljim treniranjem. Momci će dobiti plan i program rada. Dvije sedmice će imati totalno mirovanje, poslije toga će imati taj program šta i kako treba da rade da ne bi sebi slučajno napravili neke probleme, da ne bi došli zapušteni. Planirano je 6-7 sedmica pripremnog perioda, vidjećemo kad počinje prvenstvo. Po nekim saznanjima, to je drugog marta, ali okvirno bi pripreme trebalo da počnu oko 22. januara. Što se tiče igračkog kadra, ja sam zadovoljan ali ćemo tražiti 3-4 igrača da osvježimo ekipu, pa ćemo vidjeti. Prioritet mi je da zadržim atmosferu u ekipi, da kojeg god igrača budemo dovodili, gledamo njegov karakter, a onda ostalo sve kako bi to trebalo izgledati", zaključio je Đurić.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC