• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg se oglasio nakon napada na "Škripare": Šta piše u saopštenju kluba sa Pecare?

Autor Dragan Šutvić

Klub sa Pecare se oglasio zvaničnim saopštenjem.

 široki brijeg saopštenje nakon napada na navijače  Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Pojedini mediji u FBiH objavili su ovog četvrtka da su navijači Širokog Brijega napadnuti u okolini Mostara, prilikom povratka iz Foče sa utakmice Kupa BiH.

Kako je navedeno na sajtu MUP-a HNK, osam navijača Širokog Brijega, popularnih "Škripara", izjavilo je po dolasku policije na lice mjesta da su napadnuti od strane 30 do 40 "Ultrasa", navijača Zrinjskog, koji su im, kako je navedeno, prepriječili put, napali i tom prilikom oštetili tri vozila.

Navijači Širokog Brijega kasnije su se oglasili saopštenjem istakavši da jesu napadnuti, ali su demantovali da su to uradile pristalice Zrinjskog, sa kojima, kako kažu, imaju korektne odnose.

Nakon napada na navijače Širokog Brijega, oglasio se i sam klub sa Pecare, u čijem saopštenju je navedeno:

"Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na naše navijače koji se dogodio u srijedu uveče oko 19:50 sati na lokalitetu Varda u blizini Mostara, odnosno u njihovom povratku iz Foče sa utakmice 1/16 finala Kupa BiH.

Smatramo kako ovakva huliganska ponašanja negiraju plemenitu bit sporta i sportskog nadmetanja i ujedno onemogućavaju sve druge navijače i ljubitelje fudbala, posebno porodice s djecom koji u pristojnoj i civiliziovanoj atmosferi žele pratiti nastupe svojih klubova.
Ovakvi pojedinačni i nemili događaji koji su rezultirali napadom i oštećenjemimovine naših navijača nemaju nikakve veze sa fudbalom, a njihovi izvršioci ili nalogodavci treba da budu odgovarajuće kažnjeni.

Stoga želimo vjerovati kako će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani uz naglasak kako i zaposlenici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona u svojim službenim izvještajima ne smiju insinuirati događaje i na taj način dekontaminirati javnost, posebno u ovakvim.

Na kraju zahvaljujemo našim najvjernijim navijačima na stalnoj podršci, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama. Njihova podrška daje nam potrebnu snagu pred nove izazove koji nam slijede."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC