• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud u Zagrebu odbio da izruči Grčkoj navijača Dinama

Autor Haris Krhalić

Županijski sud u Zagrebu danas je odbio da izruči Grčkoj jednog navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba koje grčko pravosuđe traži zbog nereda u Atini u kojima je u avgustu smrtno stradao navijač AEK-a.

 Sud u Zagrebu odbio da izruči navijača Dinama Grčkoj Izvor: Profimedia

Riječ je o nepravosnažnoj odluci, a u narednim danima se očekuju postupci u slučaju još nekoliko pripadnika navijačke grupe Bed Blu Bojs koje traži Grčka.

Zagrebački sud je u oktobru vratio evropski nalog za hapšenje zbog nadopune, a advokat Karlo Blažan rekao je da dopuna koju je Grčka uputila Hrvatskoj "nema dovoljno elemenata iz kojih bi se moglo zaključiti da bi se u Grčkoj hrvatskim državljanima garantovala osnovna ljudska prava."

O naknadnim nalozima su odlučivali i županijski sudovi u Velikoj Gorici i Sisku, ali trenutno ni za jednog od ukupno 11 navijača Dinama koje Grčka traži zbog nereda nije donesena odluka o izručenju.

Na osnovu evropskog naloga za hapšenje, hrvatska policija je u septembru uhapsila više navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba.

Ministarstvo pravosuđa tada je saopštilo da su ih nadležne službe obavijestile o evropskim nalozima za hapšenje po kojima je policija dužna da postupa.

Navijač fudbalskog kluba AEK, Mihalis Kacouris ubijen je 7. avgusta u neredima uoči kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona, a potom su u Grčkoj uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji u zatvorima čekaju završetak istrage, a neki su, kako se tvrdi, uspjeli da pobjegnu iz Grčke. Prva grupa pritvorenih navijača danas je u Atini počela da iznosi odbrane.

Prema izvještajima hrvatskih medija, oni su dovedeni na sud pod visokim mjerama obezbjeđenja. Terete se za 11 krivičnih i prekršajnih djela.

Hina je navela da je ono najteže, ubistvo navijača AEK-a uoči utakmice s Dinamom odbačeno, pošto je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio ni jedan od pritvorenih Bed Blu Bojsa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC