• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisam imao nož, nisam učestvovao u tuči! Isplivali iskazi Hrvata sa suđenja ubijenom navijaču - evo kako se brane!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Otkriveno je i šta su hrvatski navijači rekli na suđenju...

 Suđenje hrvatskim navijačima za ubistvo Mihalisa Kacurisa Izvor: Profimedia

U tuči navijača Dinama iz Zagreba i AEK-a u Atini život je izgubio navijač grčkog tima Mihalis Kacuris (29). Suđenje je nastavljeno, a hrvatski portal "24sata" otkrio je iskaze "Bed Blu Bojsa" i njihovu odbranu. Oni tvrde da su "u Grčku došli organizovano, da su se dogovarali preko aplikacije i da sa sobom nisu nosili nikakve noževe i oružje". Njima prijeti i do 15 godina zatvora pošto tamošnje tužilaštvo želi da ih optuži za kriminalno udruživanje.

Kada su stigli advokati, krenulo je i davanje izjava, sa ciljem da se izbjegne spomenuta optužnica. Neki od navijača rekli su da su došli samo da bi podržali klub, neki su tvrdili da su se tu našli slučajno i da su turistički bili u Atini.

"Nisam bio na stadionu, uhapsili su me u hotelu, nisam učestvovao u tuči niti sam upoznat sa situacijom, nemam nikakve veze sa tim, posebno ne sa ubistvom", navodi se u iskazu jednog mladog hrvatskog državljanina, koji prenosi portal "24sata hr".

Poslije tog davanja izjave, imao je drugo saslušanje i potpisao je prvobitni iskaz u kom demantuje sve, bez dodatnih pitanja istražnog sudije. Ista situacija je i sa ostalih 38 zatvorenika koji su potpisali ono što su već rekli. Prema navodima u tekstu, sudije za njih nisu imale dodatna pitanja, ali jesu za one za koje postoje materijalni dokazi da su učestvovali u tuči. Neki od njih su demantovali da su bili u blizini stadiona u vrijeme tuče, ali su onda morali da mijenjaju iskaze kada su im pokazali snimke sa nadzornih kamera.

"Nisam vidio Mihalisa niti sam imao nož. Došli smo u Atinu da podržimo klub, ne da se organizovano bijemo. Zatekli smo se u toj situaciji, nisam znao šta se dešava. Počela je tuča, učestvovali su i grčki navijači, napali su i nas, morali smo da se branimo. Ne sjećam se svih detalja dobro, bila je velika gužva, svi su trčali, nisam znao kuda idem, samo sam htio da pobjegnem", izjavio je drugi uhapšeni Hrvat.

Neki od navijača rekli su da nisu znali gdje idu, već da im je rečeno da idu u Grčku, da nisu imali namjeru da učestvuju u tuči i da su zbog ljubavi prema klubu došli u Atinu. "Bili smo kod stadiona, htio sam da vidim kako to izgleda uživo, kad je počela tuča, pobjegao sam, nisam učestvovao, nikoga nisam udario niti me je neko udario", rekao je jedan od uhapšenih Hrvata. Advokat Atimasios Kaimenakis je izjavio da "za 60 njegovih klijenata tužilaštvo nema nijedan dokaz da su učestvovali u tuči".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC