• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska uhapsila još devet huligana zbog ubistva u Atini!

Autor Dragan Šutvić

Munjevita akcija hrvatske policije, a svi će biti izručeni Grčkoj.

 hrvatska uhapsila još devet navijača zbog ubistva u atini  Izvor: Profimedia

Iako je prošlo više od mesec dana od ubistva grčkog navijača Mihalisa Kacurisa, situacija na relaciji Grčka - Hrvatska se ne smiruje. Kako prenose hrvatski mediji, uhapšena su još devetorica huligana koji navijaju za Dinamo iz Zagreba, a oni su odmah sprovedeni u pritvor!

Navodno, policija nije istraživala njih, već je postupala po Evropskom nalogu za hapšenje koji je izdala Grčka! Tamošnje vlasti zatražile su hapšenje i izručenje deset pripadnika navijačke grupe "Bad Blue Boys" koji su pobjegli iz države nakon navijačkih nereda u Atini, 7. avgusta, u noći prije utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama i AEK-a. U neredima je život izgubio navijač grčkog kluba Mihalis Kacuris (29), a istraga njegovog ubistva i dalje je u toku.

Kako prenosi "Jutarnji list", sada je uhapšeno devet od 10 osoba sa novog spiska koji je Grčka dostavila hrvatskoj policiji i traga se samo za još jednom jednom osobom. Ranije je navedeno kako je riječ o navijačima koji su bez problema ušli u Grčku, a čija je imena tamošnjim vlastima dostavio MUP prije nego što su krenuli na put. Ministartsvo unutrašnjih poslova Hrvatske je u periodu nakon incidenta u Atini sarađivalo s grčkim kolegama, ali nije poznato za šta se tačno terete desetorica huligana sa spiska. Takođe, hrvatski mediji nisu saznali njihova imena.

Podsjećamo, huligani koji bodre Dinamo iz Zagreba izbjegli su Srbiju i zaobilaznim putem, preko Albanije, ušli u Grčku sa "boka", odakle ih niko nije očekivao. Predstavljajući se kao turisti vozili su se do Atine u kojoj je trebalo da budu smješteni, a nakon što su se sastali sa navijačima Panatinaikosa koji su im bratska grupa, "Bad Blue Boys" su napravili strašne nerede na ulicama. Tom prilikom ubijen je jedan navijač, a zbog smrti je odložena utakmica koje je trebalo da se odigra.

UEFA je donijela odluku da se zamijene domaćinjstva, pa je naredne nedjelje prvo odigran meč u Zagrebu, a nekoliko dana kasnije i "revanš" u Atini, gde je bilo mnogo drame. U neverovatnom finišu utakmice hrvatski defanzivac Domagoj Vida postigao je gol za AEK i tako eliminisao svoj bivši klub iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC