• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atina osudila izjavu predsjednika Hrvatske o huliganima "ratnim zarobljenicima": Grčka je pravna država!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nezavisno grčko pravosuđe će razmatrati slučajeve nepristrasno i objektivno, uključujući osnovna prava privremeno uhapšenih. Grčka uvijek garantuje legitimitet i integritet onih koji su u zatvorskim ustanovama, poručeno iz Atine.

 Zvanična Atina odgovorila hrvatskog predsjedniku Zoranu Milanoviću o navijačima Dinamo Zagreb Izvor: Profimedia

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke odbacilo je u utorak izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u kojoj je optužio Grčku za nedostatak pravde nakon masovnog privođenja fudbalskih navijača poslije smrtonosnih sukoba prošle nedjelje, rekavši da je to "izvrtanje stvarnosti".

Milanović je u nedjelju, 13. avgusta rekao da su hrvatski fudbalski navijači privedeni poslije tuče "zarobljeni kao da je ratno vrijeme" i da je odluka grčkog suda kojom su stavljeni u pritvor vođena ne pravdom, već "kolektivnom kaznom na etničkoj osnovi". Predsjednik je dodao da je hrvatske navijače zatvorila "nepravna država, u kojoj ih tretiraju kao ratne zarobljenike".

"Grčka se vodi vladavinom prava. Nezavisno grčko pravosuđe će razmatrati slučajeve nepristrasno i objektivno, uključujući osnovna prava privremeno uhapšenih. Grčka uvijek garantuje legitimitet i integritet onih koji su u zatvorskim ustanovama", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Stratos Eftimiju, a prenijela agencija "Srna".

On je dodao da "izjave koje iskrivljuju stvarnost ne donose ništa dobro u sadašnjim okolnostima".

Navijači hrvatskog Dinama iz Zagreba izazvali su 7. avgusta masovnu tuču u Atini uoči utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona protiv grčkog AEK-a, kada je 29-godišnji navijač grčkog kluba preminuo od uboda nožem, a još osam osoba je zadobilo povrede.

Sud u Grčkoj je u nedjelju, 13. avgusta donio odluku o pritvoru 105 fudbalskih navijača za koje se vjeruje da su učestvovali u smrtonosnoj tuči, uključujući 102 Hrvata i tri Grka. Porodice zatočenih Hrvata zatražile su od hrvatskog predsjednika da im osigura bezbjednost dok su u pritvoru.

Grčki AEK je u ponedjeljak pod budnim nadzorom hrvatske policije stigao u Zagreb na utakmicu protiv zagrebačkog Dinama. Grčkim navijačima zabranjeno je da prisustvuju utakmici koja je zakazana za večeras.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC