• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUDIJA OŠTETIO DINAMO ZAGREB U ATINI? Ekspert tvrdi da je pravilo prekršeno: "Nikako to nije smjelo da se dozvoli"

Sudijski ekspet iz Hrvatske smatra da je Dinamo oštećen na meču protiv AEK-a u Atini.

 Da li je Dinamo oštećen u utakmici protiv AEK-a Izvor: Profimedia/Pixsell/Marko Lukunic

AEK je izbacio Dinamo Zagreb iz Lige šampiona u neverovatnoj utakmici. Hrvatski tim vodio je sa 2:0 i onda je u sudijskoj nadoknadi primio dva gola, drugi poslije odbranjenog penala i reakcije Domagoja Vide, Hrvata koji je srušio ekipu iz svoje domovine. Sudijski ekspert tvrdi da su gosti oštećeni.

Hrvatski "Indeks" kontaktirao je sudijskog eksperta, bez navođenja njegovog imena, koji je objasnio šta se dogodilo u završnici. Norveški sudija Eskas produžio je meč za pet minuta. Prvo je u 92. Arauho smanjio rezultat i to je značilo da će meč otići u produžetke, pa je onda došlo do igranja rukom u kaznenom prostoru i posle VAR provjere donesena je odluka o jedanaestercu.

Livaković je odbranio šut Garsije, ali je Vida onda glavom smjestio loptu u gol. "Penal je čist. Nema preranog ulaska u kazneni prostor od strane igrača koji daje gol (Vida). Kazneni udarac trebalo je da bude izveden po pravilima igre koja kažu da se gleda samo efekat kaznenog udarca. Nikako nije trebalo dozvoliti igračima da čekaju na odbitak. Meč je trebalo da se završi čim se vidio efekat udarca, pogodak ili odbrana golmana. Pravila su javno dostupna na stranicama IFAB-a", rekao je sudijski ekspert za "Indeks".

Ni trener Dinama Igor Bišćan nije mogao da vjeruje šta se sve dogodilo na meču. "Ovo je jako tružan trenutak za mene, vjerovatno najgori u životu. Bili smo jako blizu prolaska. Možemo da analiziramo kako god hoćemo, ali nije trenutak za to. Bili smo tako blizu, na kraju ispali na najgori mogući način. Nema smisla da više komentarišem", poručio je Bišćan.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:35
AEK izbacio Dinamo
Izvor: ArenaSport
Izvor: ArenaSport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC