• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KOLIKO JE ZVEZDA ZARADILA ZBOG ISPADANJA DINAMA! U igri su milioni - a može da ih bude još!

Srpski šampion može da slavi ispadanje Dinama iz Zagreba, a postoji još nekoliko klubova protiv kojih treba da navija.

 Crvena zvezda zaradila od ispadanja Dinama Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde imali su u subotu uveče obaveze u Superligi Srbije, a dok su igrali protiv Spartaka iz Subotice (3:0) vjerovatno nisu mislili o grupnoj fazi Lige šampiona. Ipak, jedini meč koji je odigran na međunardnoj sceni značajan je i za aktuelnog prvaka Srbije - AEK je pogotkom hrvatskog fudbalera Domagoja Vide eliminisao Dinamo iz Zagreba u trećem kolu kvalifikacija, a crveno-bijelima je to donijelo sasvim finu zaradu od 1.137.000 evra.

Zvezdi će ovaj novac pripasti na osnovu UEFA pravila o desetogodišnjem učinku u UEFA takmičenja. Svaki od učesnika grupne faze Lige šampiona dobija određeni novac iz ogromnog fonda i to na sljedeći način - tim sa najmanjim koeficijentom dobija 1.137.000 evra, 31. tim po koeficijentu dobija duplo više odnosno 2.274.000, trećeplasirani od dna još 1.137.000 odnosno ukupno 3.411.000 i tako dalje. Ispadanje šampiona Hrvatske znači da se Crvena zvezda pomjera za jedno mjesto na naviše u konačnom plasmanu timova koji igraju grupnu fazu, pa u Beograd stiže novi priliv novca.

AEK će se u posljednjoj rundi kvalifikacija sastati sa Antverpenom i taj dvomeč neće imati nikakav uticaj na Zvezdin položaj - oba tima su slabije plasirana na rang listi, pa je za crveno-bijele svejedno ko će biti uspješniji. Ono što je treba da se dogodi, već se odigralo u Atini. Iako je samo nekoliko minuta prije kraja djelovalo da će biti potpuno suprotno...

Podsjećamo, Dinamo je iz Zagreba donio zaostatak od jednog gola, ali je pogocima Josipa Šutala i Roberta Ljubičića uspio da dođe do povoljnog rezultata. Bio je on na snazi i u 92. minutu, kada su navijači zagrebačkog kluba polako pripremali slavlje, ali... Prvo je Serhio Arauho pogodio za 2:1 fantastičnim volej udarcem, a zatim je Domagoj Vida iskoristio odbitak Dominika Livakovića nakon odbranjenog penala i glavom loptu poslao u mrežu - za veliko slavlje u Atini, a možda i u kancelarijama na stadionu "Rajko Mitić".

Prilike za to biće i u narednim dvomečima, pošto bi Crvena zvezda mogla da bude još bogatija. Postoje čak četiri tima koji će igrati posljednju rundu kvalifikacija, a da su na desetogodišnjoj UEFA listi ispred Zvezde - ukoliko neko od njih ispadne, šampion Srbije dobija dodatan novac.

Parovi četvrtog kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

  • Makabi Haifa - Jang Bojs
  • Antverpen - AEK
  • Rakov - Kopenhagen
  • Molde - Galatasaraj
  • Rendžers - PSV
  • Braga - Panatinaikos

Imajući u vidu da su po koeficijentu u prethodnih deset godina od Crvene zvezde bolji Braga, Kopenhagen, Galatasaraj i PSV, navijači srpskog kluba u posljednjoj rundi kvalifikacija mogu da navijaju za njihove rivale. Svako ispadanje timova sa većim koeficijentom "šalje" u Beograd dodatnih 1.137.000 evra. Ukoliko se poklope rezultati u sva četiri dvomeča, pa grupnu fazu Lige šampiona budu igrali Panatinaikos, Rakov, Molde i Renžers, UEFA će na račun Crvene zvezde uplatiti još 4.548.000 evra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC