• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo "švercovao" huligana u avionu sa igračima?!

Autor Dragan Šutvić

Dinamo iz Zagreba morao bi da snosi posljedice ukoliko se ispostavi da je sa delegacijom iz Grčke otputovao i jedan od huligana.

 dinamo švercovao huligana u avionu sa igračima  Izvor: Profimedia

U okviru kvalifikacija za Ligu šampiona treće kolo igrali su AEK iz Atine i zagrebački Dinamo, a taj dvomeč obžilježila je najveća tragedija evropskog fudbala ovog ljeta. Tokom nemira koje su u okolini stadiona izazvali huligani hrvatskog tima i njihova "bratska" grupa koja podržava Panatinaikos ubijen je navijač Mihalis Kacuris (29). Iako je bilo signala da Dinamo nikako neće biti kažnjen za to, iz Hrvatske stižu šokantne informacije - jedan od članova ozloglašene navijačke grupe "Bad Blue Boys" vratio se kući sa ekipom!

Čelnici kluba već gotovo dva mjeseca pokušavaju da zataškaju aferu koja bi mogla da donese žestoku kaznu za dugogodišnjeg prvaka Hrvatske - ali, pojedini hrvatski mediji otkrivaju detalje! Po njihovim rečima, mladi Dino Kordić je, preko svog oca, stupio u kontakt sa čelnim ljudima kluba koji su ga maskirali, a zatim prošvercovali iz Atine u Zagreb, kako ne bi bio uhapšen sa ostalim huliganima!

"Dino Kordić sakrio se u grm i nazvao oca Željka Kordića, zaposlenika i člana Skupštine Dinama. On je nazvao Vlatku Peras u Atinu, a ona poslala Miljenka Sakomana i Bruna Markovića da ga pokupe. Željko Kordić sve je potvrdio policiji. U Dinamu strahuju od mogućih sankcija za Vlatku Peras i klub. Da im je Dino Kordić bio sumnjiv, grčka policija već bi tražila njegovo izručenje, jer je bio na popisu navijača koji su ušli u Grčku. Nacional je od više izvora bliskih čelnim ljudima Fudbalskog kluba Dinamo saznao da je cijeli klub već mjesec i po 'na iglama' od straha da u javnost ne iscure informacije o tome kako se 8. avgusta, kad se avion s kompletnom Dinamovom ekipom vraćao iz Atine nakon što je utakmica s AEK-om otkazana zbog nereda u kojima je smrtno stradao jedan grčki navijač, u tom avionu nalazio jedan 'slijepi putnik'. Naime, u Grčku su putovala 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atine se vratilo njih 65. Taj slijepi putnik, 65. osoba u avionu, bio je jedan od pripadnika navijačke grupe 'Bad Blue Boys' kojeg je vodstvo Dinama u noći kad je došlo do krvavih navijačkih sukoba i potom masovnog hapšenja hrvatskih navijača, prošvercalo u hotel u kojem je boravila Dinamova delegacija, dalo mu Dinamovu odjeću, a onda su ga ukrcali na 'čarter let' i dovezli u Zagreb", navodi se u tekstu najuticajnijeg političkog lista u Hrvatskoj, "Nacionala"

Navodno, čelni ljudi Dinama među kojima je i Vlatka Peras preuzeli su na sebe rizik i odlučili da navijača povedu nazad kao člana ekspedicije, iako nije došao u Grčku zajedno sa ekipom. Dino Kordić tom prilikom je dobio službenu opremu zagrebačkog kluba, a vjerovatno je predstavljen kao klupski fotograf jer je kod sebe imao opremu za taj posao.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

To je bio državni projekt

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC