• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stativa spriječila gol Vlahovića, ali tu je štoper! Gati junak Juventusa, Kviča tragičar Napolija!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Poslije derbija između Juventusa i Napolija pričaće se o golu Gatija, ali i o nevjerovatnom promašaju Kvarackelije koji je mogao sve da okrene.

 Serija A Juventus Napoli 1-0 Izvor: Alessandro Di Marco/ANSA

Juventus je ponovo lider na tabeli Serije A poslije derbija nad Napolijem u kojem smo vidjeli stativu Vlahovića, nevjerovatan promašaj Kvarackelije, katastrofalnu grešku Šćešnog i poništen gol Osimena, te pogodak štopera Juventusa za pobjedu.

Federiko Gati prije sedam dana donio je pobjedu Juventusu protiv Monce, a u petak uveče ponovo je bio heroj “Stare dame”. Nakon asistencije Kambijasa defanzivac Juventusa je pogodio glavom za pobjedu 1:0 kojom je njegova ekipa ponovo izbila na prvo mjesto.

JUVENTUS– NAPOLI 1:0 (0:0)
/Gati 51/

Navijači Juventusa zamjerili su svojim ljubimcima što su protiv Intera čuvali 1:1, ali ovog puta ne mogu da budu nezadovoljni igrom svog tima koji je uprkos manjem posjedu lopte imao više prilika od Napolitanaca.

Moglo ih je to, doduše, skupo koštati u prvom poluvremenu kada je Kviča Kvareckelia promašio šansu utakmice i tako propustio priliku da ovaj meč odvede u potpuno drugom smjeru.

Bila je to brza kontra Napolija, Osimen je kao “na tacni” poslužio Gruzijca koji se našao sam pred Šćešni, ali je Poljak odbranio njegov šut u jednom od odlučujućih trenutaka susreta.

Dušan Vlahović nije uspio da se upiše u strijelce, a mogao je, ali mu se ispriječila stativa.

Ali kada neće napadača Juventusa, hoće štopera! Već na startu drugog poluvremena Kambijaso je odlično ubacio u šesnaesterac gdje se našao Gati i svojim trećim golom ove sezone donio trijumf Juventusu.

Malo je nedostajalo da “Stara dama” sve upropasti, tačnije Vojćeh Šćešni. Golman Juventusa lošim ispucavanjem poklonio je loptu igračima Napolija, a Viktor Osimen ju je vrlo brzo pospremio u mrežu, međutim, Nigerijac je prethodno bio u ofsajdu i Daniele Orsato je opravdano poništio njegov gol.

U međuvremenu je Vlahović zamijenjen zbog povrede, a Masimilijano Alegri uradio je ono što mu navijači ovog puta vjerovatno neće zamjeriti, odlučio se za defanzivu koja mu je na kraju donijela vrijedan trijumf.
Juventus je pobjedom nad Napolijem, prvom u posljednjih pet međusobnih duela, preuzeo prvo mjesto od Intera, koji svoj meč protiv Udinezea igra u subotu uveče.

Serija A, 15. kolo

Juventus – Napoli 1:0 (0:0)
/Gati 51/ 

Subota
Verona – Lacio 15.00
Atalanta Milan 18.00
Inter – Udineze 20.45

Nedjelja
Frozinone – Torino 12.30
Monca – Đenova 15.00
Salernitana – Bolonja 18.00
Roma – Fiorentina 20.45

Ponedjeljak
Empoli – Leće 18.30
Kaljari – Sasuolo 20.45



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC