• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je ovaj momenat čekala od 2010. godine!

Autor Dragan Šutvić

Đorđe Petrović nastupio je u Premijer ligi i postao prvi srpski golman u tom takmičenju od 2010. Da li pamtite ko je bio prije njega u tom rangu?

 đorđe petrović prvi srpski golman u engleskoj od 2010. godine  Izvor: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

Perspektivni srpski golman Đorđe Petrović debitovao je za Čelsi u Premijer ligi, na gostovanju Evertonu na Gudison parku. Bivši čuvar mreže Čukaričkog ušao je u igru u 85. minutu, odigrao prvu utakmicu za Čelsi zamijenivši "jedinicu" Roberta Sančeza i nažalost neće prvi meč pamtiti po dobru, jer je u nadoknadi vremena primio gol poslije udarca Luisa Dobina, mladog napadača Evertona, za konačnih 2:0.

Đorđe Petrović tako je postao prvi Srbin koji igra za Čelsi u Premijer ligi još od Nemanje Matića, a istovremeno je postao i prvi srpski golman u najjačoj ligi na svijetu još od Vladimira Stojkovića (40). Najdugovječniji golman reprezentacije Srbije (84 nastupa od 2006. do 2018) nosio je dres Vigana na četiri utakmice u Premijer ligi, u sezoni 2009/10 - protiv Blekburna, Evertona i Mančester sitija, a najuspejšniji je bio njegov posljednji meč za Vigan u elitnom rangu, 3. maja 2010, kada je bilo 2:2 protiv Hala. Vigan je te sezone ostao u ligi, Stojković je poslije kratke epizode u tom klubu došao najprije u reprezentaciju Srbije zbog Mundijala u Južnoj Africi, a potom se dogodio pravi zemljotres u srpskom fudbalu kada je kao dotadašnji miljenik Delija i Zvezdino dijete potpisao za Partizan, u kojem je igrao godinama, osvajao trofeje i postao kapiten i ljubimac Grobara.

Više od 13 i po godina od tih Stojkovićevih utakmica, Đorđe Petrović je novi srpski golman u najatraktivnijem klupskom takmičenju na svetu. Ostaje da se vidi da li je Sančez ozbiljnije povrijeđen, jer bi to onda značilo da bi Petrović mogao da nastupi i sljedeće nedjelje, u meču protiv Šefild junajteda na Stamford Bridžu, u subotu 16. decembra. Pogledajte kako je izgledao Petrovićev debi - njegov prvi meč od avgustovskog transfera iz Nju Inglanda za 16 miliona evra.

Đorđe Petrović je nakon odlaska u Ameriku iz matičnog Čukaričkog stekao i simpatije selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, pod čijim je vođstvom odigrao dvije utakmice za "A" reprezentaciju. Svakako, ako bude dobijao prilike u Londonu, selektor će morati da ga uzme u obzir i za Evropsko prvenstvo sljedeće godine, gdje bi mogao da bude konkurencija prvom srpskom golmanu, Vanji Milinković-Saviću.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC