• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponikao u Partizanu, izgubio šampionsku medalju, pa šokirao! Nikolić ga prvi vidio: "Porede me sa Mbapeom i Halandom"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sava Petrov dao je gol iz penala i donio Radničkom preokret protiv Partizana, kluba u kom je ponikao.

 Sava Petro srušio Partizan u Nišuv Izvor: MN PRESS

Radnički je u Nišu šokirao Partizan, slavio je poslije preokreta i od gola zaostatka došao je do tri boda (2:1). Junak preokreta bio je Sava Petrov (25) koji je u 65. minutu "panenkom" matirao golmana Jovanovića i donio izjednačenje. Interesantno je da je napadač rođen 1998. godine ponikao upravo u redovima crno-bijelih, bio je i sa prvim timom kod Marka Nikolića i dio je ekipe koja je osvojila titulu te sezone iako nije debitovao za seniorski tim.

Petrov je prošao kroz školu Teleoptika i baš te sezone privukao je pažnju Nikolića. Usljed velike konkurencije sa Leandreom Tavambom, Urošem Đurđevićem, Dušanom Vlahovićem, nije dobio priliku da zaigra, iako se potajno tome nadao. Potpisao je petogodišnji ugovor, prekomandovan je u Teleoptik, pomogao je timu da dođe do titule u nižem rangu, pa je poslije toga dobio priliku da se nađe na pripremama sa seniorima i da pokuša da se dokaže.

Između svega toga dobio je medalju za osvajanje titule, ali ju je izgubio. Tokom slavlja sa navijačima u maju 2017. godine negdje mu je medalja ispala. Mislio je da je nikada neće naći, dok se nije javio navijač Srđan Živić koji je kao pošten nalazač vratio medalju i dobio poklone od kluba.

"Ušao sam na teren kako bih proslavio titulu sa igračima i našao sam medalju. Ponio sam je kući, pa sam sutradan shvatio da mi ne pripada i da ne treba da je zadržim, iako nema ljepše uspomene od toga. Momci cijeli život za to treniraju i ne bi bilo fer da sam je sačuvao. Da sam našao medalju Saše Ilića vjerovatno bih je zadržao, jer on ima 10 takvih", ispričao je tada Živić za klupsku televiziju.

Upravo mu je Petrov dao poklone, očekivao je da će dobiti šansu u prvom timu, čak se u jednom momentu spominjalo i da ga želi Borusija Dortmund, ali ništa od toga se nije dogodilo. Izgubio je strpljenje, nije htio da čeka šansu u Humskoj, raskinuo je ugovor i otišao u Spartak iz Subotice. Poslije toga otišao je u Belgiju, igrao za Vesterlo, uz pozajmicu na godinu dana u Lirs. Potom se vratio u Olimpiju iz Ljubljane, pa se onda vratio u Srbiju i došao je u Mladost iz Lučana, a sada je u Raničkom. Igrao je i u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije (do 17, 18 i 19 godina).

U jednom od intervjua pričao je o sebi i o razlozima zašto nije uspio u Partizanu. "Bog mi je dao fizičke predispozicije, moju građu mnogi porede sa Mbapeovom i Halandovom, kažu da sam prototip modernog fudbalera, ali to treba da pokažem na terenu. Došao sam do određene mišićne mase, sada više radim na eksplozivnosti", rekao je Petrov za "Mozzartsport".

Potom je govorio i periodu u Partizanu. Marko Nikolić me 'bacio u vatru', prije toga sam bio pozivan za prvi tim, ali je konkurencija bila baš jaka, Đurđević, Tavamba, Vlahović, Jovanović, Leonardo, bilo je teško. Pričali smo, rekao mi je da računa na mene još više za sljedeću sezonu, da ću igrati takmičarske utakmice. Onda se desilo to što se desilo, stigao je Đukić, stvari su se promijenile, bio je turbulentan period i odlučio sam da odem negdje drugo", ispričao je tada Savo.

Sava Petrov gol Partizanu
Izvor: YouTube/Arena sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC