• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duljaj pred gostovanje u Nišu: "Rekao sam igračima - ko nema kopačke sa šest krampona, da ne dolazi na trening!"

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana ukazao na veliki problem.

 radnički niš partizan igor duljaj najava  Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Partizan je spreman za gostovanje Radničkom u Nišu u ponedjeljak od 16 časova, a trener crno-bijelih Igor Duljaj ima najveću brigu - stanje terena na "Čairu". Već tradicionalno loša podloga na terenu "Reala sa Nišave", ponovo će sigurno napraviti problem za oba tima.

"Već dugi niz godina znamo da je teren veoma loš, nema druge nego da se odigra po tako lošem terenu. Vjerujem da je i mom prijatelju i kolegi Đorđeviću isto, da će mu biti isto neprijatno kao i meni da izađemo po onom lošem terenu. Nadam se da se naši sportski prijatelji iz Niša neće naljutiti, ali to će za nas biti najveći sportski problem - kako da se igra fudbal po lošem terenu", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare u nedjelju.

"Vidio sam u proteklih par dana da nema nikoga da zaštiti kolege koje su rekle da u decembru ne može da se igra fudbal. Kada su to rekli, nisu mislili da ne može da se igra po temperaturi od 'minus 12', već da tereni nisu adekvatni da se igra po ovakvom vremenu. Nije problem ako je 'minus 12', ako teren ima grijače, ako je hibrid, nije problem... Kako ćemo u ovakvim uslovima da i mi i Radnički Niš pokažemo kvalitetan fudbal? Teško", dodao je on.

Prema njegovim riječima, tim sa defanzivnim pristupom imaće u toj situaciji prednost.

"Uvijek je lakše timu koji se brani da na takvom terenu ostvari cilj, nego ekipi koja hoće da ostvari pobjedu, da igra fudbal i da igra od noge do noge. Nije ovo nikakvo opravdanje ili alibi, jednostavno hoću da stanem u zaštitu kolega, koji su rekli ono što svi misle - da nemamo adekvatne terene. Ne mislim tu na sve, već bilo bi odlično kada bi svi mogli da imaju uslove kao Partizan, Crvena zvezda, TSC, Voždovac koji ima vještačku travu... Ako hoćemo da igramo fudbal, moramo da imamo adekvatne uslove - to je teren. Ne pričamo ni o svlačionici, ni o laundž baru, ni o VIP sektoru, već samo o terenu".

Duljaj je otkrio šta je rekao igračima u pripremi za meč.

"Moramo i mi, kao i svi, da igramo po lošem terenu. Ta utakmica mora da se odigra, biće teško, nisam gledao utakmicu protiv Crvene zvezde koju su odigrali, jer će biti sastav sasvim drugačije. Odlično poznajem Đorđevića, koji je moj veliki prijatelj, igrali smo zajedno u Ukrajini, energičan je, borbenog duha i vjerujem da će tu energiju prebaciti na svoje igrače. Mi smo spremni za ono što nas očekuje, rekao sam već igračima da ko nema kopačke sa šest krampona, da ne dolazi danas na trening. Bili su mnogi iznenađeni, pitali su me zašto, rekao sam im 'Vidjećete u ponedjeljak zbog čega su vam potrebne takve kopačke'".

Zašto se utakmica igra u ponedjeljak? Posljednja tri gostovanja crno-bijelih "padaju" na radni dan.

"Za ovu utakmicu postoji opravdanje, jer je Zvezda igrala u srijedu, bila je domaćin u Kupu i generalno je pravilo da poslije ne znam koliko časova može da se igra utakmica. Mi smo igrali u četvrtak, postojao je rizik da igramo u nedjelju... Da smo odmarali cijeli tim, vjerovatno bismo igrali u nedjelju. Nisam želio, iako sam dosta promijenio, da isti igrači igraju dvije utakmice u tri dana, posebno po teškom terenu. Nisam htio da rizikujem".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC