• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija "gura" prst u oko Čeferinu: Hoće da organizuje Evropsko prvenstvo u fudbalu

Spremaju se Rusi da predaju kandidaturu, ako se ukine suspenzija.

 Rusija želi organizovati Evropsko prvenstvo 2036 Izvor: Pixxmixx/Pixathlon / Sipa Press/Profimedia

Rusija je izbačena iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, nećemo je gledati ni na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ali to ih ne opterećuje previše. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Rusije Maksim Mitrofanov najavio je da će Rusija probati da se kandiduje za organizatora Evropskog prvenstva 2036. godine, pošto ranije nisu uspjeli.

"Da li smo spremni da se kandidujemo? Da, ali ako budemo ispunjavali potrebne kriterijume. I dalje je na snazi suspenzija svih naših fudbalskih reprezentacija, pa prijava FS Rusije ne može da se rasmatra. Već smo pokušali da se prijavimo za domaćina Evropskog prvenstva 2028. godine. Prijavu ćemo podnijeti ako naša suspenzija bude ukinuta, a već je bilo određenih pomaka u futsalu", poručio je generalni sekretar za "Sport Ekspres".

Podsjetimo, odlučeno je da se Evropsko prvenstvo 2028. godine igra u Velikoj Britaniji i Irskoj, dok će se 2032. održavati u Italiji i Turskoj. Za sada nema najava oko potencijalnog organizatora za EP 2036. godine, osim poruke iz Rusije.

Vrijedi istaći i da Rusija posjeduje svu potrebnu infrastrukturu za održavanje EP pošto je 2018. organizovala Mundijal. Ipak, zbog političke situacije u ovoj zemlji i rata sa Ukrajinom koji traje još od 2022. godine, teško je povjerovati da bi UEFA mogla da prihvati njihovu kandidaturu. Bar za sada.

Spominjalo se da bi Rusija mogla da napusti UEFA i igra kvalifikacije za velika takmičenja u Aziji, ali su za sada odlučili da ostanu uz Evropu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC