• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saopštenje FSS - Srbija ostaje uz UEFA: To bi otuđilo fudbal od naroda, dalo ga bogatima i moćnima

Fudbalski savez Srbije uputio je punu podršku Uniji evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA), u periodu oživljavanja ideje o Superligi Evrope.

 FSS ostaje uz UEFA Izvor: Dalibor Todorovic/© MN press, all rights reserved

Fudbalski savez Srbije (FSS) oglasio se poslije izricanja presude Evropskog suda o "slučaju Superliga" i poručio da ostaje maksimalno veran saradnji sa UEFA i takmičenjima pod organizacijom evropske "kuće fudbala".

 Iz Stare Pazove poručeno je i da će se FSS boriti za zaštitu nacionalnih prvenstava, za poštovanje aktelnih kalendara, uz jasno izražen stav da fudbal pripada svima i da se lopta kotrlja zbog navijača. Krovna organizacija srpskog fudbala naglasila je veoma jasno da ne podržava formiranje Superlige Evrope, ili kako je zovu i Superlige bogatih. Pročitajte kompletno saopštenje Fudbalskog saveza Srbije:

"Povodom odluke Evropskog suda pravde o takozvanom slučaju "Superliga", Fudbalski savez Srbije izražava snažnu i bezrezervnu podršku evropskom modelu organizacije sporta i načinu funkcionisanja takmičenja pod okriljem UEFA. Svim sredstvima borićemo se za zaštitu nacionalnih šampionata i odbranu opšteg principa sportskih uspeha i napredovanja u ligama na osnovu postignutih rezultata, kao i poštovanje ustanovljenih međunarodnih fudbalskih kalendara".

"Fudbal je sport koji pripada svima. I mora ostati tako. Bilo kakvo alternativno takmičenje na principima suprotnim evropskom modelu sporta, za koje kriterijumi nisu potpuno jasni, prijeti da ugrozi integritet nacionalnih šampionata i poništi sve vrijednosti ove najljepše igre na svijetu. Lopta se kotrlja zbog navijača, a oni su mnogo puta potvrdili negativan stav prema takmičenju koje odvaja 'elitni' od nacionalnog fudbala. Projekat takozvane 'Superlige' otuđio bi fudbal od naroda i poslao ga u još čvršći zagrljaj bogatih i moćnih".

"Fudbalski savez Srbije stoji na stanovištu da „Superliga” nije projekat kompatibilan osnovnim vrijednostima sporta i tradiciji fudbala koju je UEFA gradila skoro sedam decenija i koja podrazumijeva takmičenje zasnovano na uspjehu i rezultatu ostvarenom na terenu. Niko nema pravo da potkopa temelje fudbalske piramide isključivo iz materijalnih razloga i na osnovu ličnih interesa. Apsolutno poštujući odluke evropskih institucija i zakone Evropske unije, nastavićemo da radimo u interesu sistema vrijednosti za koji se zalaže UEFA kao naša krovna organizacija".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC