• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS organizovao proslavu povodom 10 godina od evropske titule

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

FSS organizovao je proslavu u čast 10 godina od osvajanja Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina.

 FSS proslava povodom 10 godina od osvajanja titule na EP Izvor: MN PRESS

Prije 10 godina, na današnji dan, Srbija je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina. Već ste mogli da pročitate gdje su ti igrači danas, a tim povodom FSS je organizovao svečanost u sali Doma kulture u Ubu. Tamo su proslavili ogroman uspjeh iz Litvanije kada je pala Francuska.

"U prepunoj sali, uz scenografiju koja je prisutne podsjetila na najveće uspjehe srpskog reprezentativnog fudbala, osvojene titule prvaka Evrope i svijeta, u Litvaniji i Novom Zelandu, bilo je i mnogo djece, budućih šampiona. Fudbalski savez Srbije, ovim povodom, namijenio je djeci (registrovani igrači, dječaci i devojčice u uzrastu do 19 godina) Kolubarskog okruga 1250 knjiga 'Evropski i svjetski šampion', štiva koje govori o pobedničkom putu dvije sjajne generacije", navodi se na sajtu FSS.

Svečanosti su prisustvovali ljudi koji su ostavili pečat prilikom osvajanja Evrope i svijeta. Tadašnji član direktorskog tandema mlađih selekcija Saveza Mitar Mrkela i selektor omladinske reprezentacije koja je postala besmrtna u Litvaniji, Ljubinko Drulović, ali i svjedok i učesnik u osvajanju obje titule, kao tim menadžer, onda i u ulozi izvještača sa Novog Zelenda, jedan od koautora knjige, Igor Gačić. "Red priče, red aplauza, red slike i filma koji se ne zaboravlja, golovi iz Litvanije i sa Novog Zelanda, uz obraćanje aktera putem video linka, Nemanje Maksimovića i Marka Pavlovskog. Dan i događaj koji svima ostaje u sjećanju, a velike zasluge za fantastičnu sliku sa Uba idu na adresu predsjednika FS RZS Nebojše Živanovića i naravno, prvog čovjeka grada koji doživljava pravi procvat, gradonačelnika Uba Darka Glišića. Ispred Fudbalskog saveza Srbije prisutnima se obratio Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS, a iz prvih redova sve su pratili koordinator mlađih selekcija FSS Igor Matić, odnosno selektori mlađih selekcija FSS, Dušan Đorđević, Radovan Krivokapić, Aleksandar Luković i Jovan Damjanović", navodi FSS.

Cilj svega ovoga je jasan. "Važno je apostrofirati činjenicu da cilj i namjera svih učesnika u izradi ovog kapitalnog djela nije bio samo pisani trag o istorijskim uspesima ove dvije selekcije, već i želja da se sa njenim sadržajem upoznaju sva djeca u Srbiji (registrovani dječaci i djevojčice u uzrastu od 11 do 19 godina, 52.000 dječaka i djevojčica) od Subotice do Vranja. I tim povodom istorijski uspjeh generacije sjajnih momaka Predraga Rajkovića, Nemanje Maksimovića, Aleksandra Mitrovića, braće Milinković – Savić, Andrije Živkovića, Miloša Veljkovića, Marka Grujića, Marka Pavlovskog i ostalih 'zlatnih orlića' doživio je svoju promociju. Poslije Beograda i sada u najvećem fudbalskom regionu u Srbiji. Mahalo se zastavama Srbije u prepunoj sali Doma kulture, gutao svaki fragment sa ekrana, potezi naših junaka, a aplauzima pratile priče i anegdote neposrednih aktera", zaključuje se u tekstu FSS.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC