• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda im nudi Šerifa Endiaja, a u turskom klubu nemaju za plate!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ako je sudtii po ovim informacijama, Šerif Endiaj ostaje u Beogradu i tokom proljeća.

 Turski klub Adana nema novca za plate Šerif Endiaj ostaje u FK Crvena zvezda Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je u prethodnom prelaznom roku uložila ogroman novac u sastavljanje tima za sezonu, ali se nisu svi dovedeni fudbaleri pokazali kao pojačanja. U timu Baraka Bahara nije blistao senegalski napadač Šerif Endiaj, pa se nakon samo šest mjeseci traži način na koji bi on mogao da napusti Beograd - već je pomenuto da bi mogao nazad u Adanu, gdje je počeo sezonu.

Navodno, čelnici Crvene zvezde i turskog kluba sjeli su za pregovarački sto kako bi pronašli model po kojem Šerif Endiaj može da se vrati u Adanu, jer je to jedini klub za koji ove sezone može da igra, pored Crvene zvezde. Otkup u januaru teško je zamislim jer ga je Zvezda prije samo šest mjeseci platila četiri miliona evra, ali pominjala se i šestomjesečna pozajmica koja bi Senegalcu pomogla da oživi karijeru.

Međutim... Situacija u turskom klubu uopšte nije sjajna, otkriva jedan od najboljih igrača tog tima. Nekadašnji ofanzivac Milana požalio se na katastrofalnu finansijsku situaciju u klubu, ističući u prvi plan da plate kasne čak četiri mjeseca! "Moje iskustvo u Turskoj, što se terena tiče, je dobro. Igram dobro, počinjem utakmice. Mogu pokazati šta znam. Život u Turskoj je lijep, ali...  Problem je plata, to je uticalo na mene. Čudno je. Mogu da razumijem kad plata kasni, ali prošla su četiri mjeseca od zadnje koju smo dobili. Tako je teško fokusirati se na teren. Želim da odem, već sam to rekao klubu. Želim da se vratim u Francusku. Imam ponuda s drugih mjesta, ali želim u Francusku", ispričao je Mbaje Nijang.

Povremeni senegalski reprezentativac ima iza sebe sasvim dobru polusezonu jer je na 16 prvenstvenih mečeva postigao osam golova i jednom asistirao. Zahvaljujući takvom učinku Adana je u vrhu tabele, odnosno na šestoj poziciji turskog šampionata, ali... Očigledno situacija u klubu nije sjajna, pa je pitanje da li će bivši klub Šerifa Endiaja moći da ga vrati tokom januarskog prelaznog roka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC