• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos pred derbi - Endiaje izbrisao Zvezdu: Sklonio sve slike na Instagramu i otpratio svoj klub

Skupo plaćen napadač iz Senegala, koji igra loše na "Marakani", napravio neočekivani potez pred 171. vječiti derbi.

 Šerif Endiaje napušta Zvezdu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda do kraja jesenjeg dijela sezone ima još gostovanje u Humskoj i "vječiti derbi" protiv Partizana, a pitanje je da li ćemo na tom meču gledati jedno od najskupljih pojačanja u klupskoj istoriji. U ovom trenutku djeluje da je već došlo do raskida između Crvene zvezde i Šerifa Endiaja (27) pošto je napadač od četiri miliona evra otpratio Crvenu zvezdu na Instagramu i uklonio sve objave u crveno-bijelom dresu.

Prije samo nekoliko mjeseci Zvezda je turskoj Adani platila četiri miliona evra za Šerifa Endiaja, a dodatni milion mogao je da legne na račun ukoliko napadač ispuni klauzule iz ugovora tokom igranja u Beogradu. Čini se da do toga neće doći jer je rastanak mnogo bliži nego nastavak saradnje, ali pitanje je po kom će modeli robusni napadač otići iz Srbije - on je u septembru potpisao trogodišnji ugovor težak 3.600.000 evra i sigurno ne želi da se olako odrekne tog novca, koji nije opravdao.

Jasno je da nije zadovoljan u klubu, kao što ni bilo ko na "Marakani ne bi mogao da bude zadovoljan onim što je on pružio - a posebno poslije šokantnih promašaja na gostovanju Jang Bojsu, u odlučujućoj utakmici u Ligi šampiona. U ovom momentu, tinejdžer Jovan Mijatović je daleko korisniji za tim Baraka Bahara, a izraelski stručnjak je u posljednje vrijeme u napad gurao i Žana Filipa Krasoa i Pitera Olajinku, ofanzivce koji mogu da igraju i iza najisturenijeg fudbalera u timu. Sve ukazuje na to da je Šerif već sada bivši fudbaler Zvezde i da ga nećemo gledati ni na derbiju, u srijedu od 18 časova.

Senegalski napadač stigao je u Crvenu zvezdu posljednjeg dana prelaznog roka i od tada je odigrao 20 mečeva u timu Baraka Bahara. Uglavnom je bio prva opcija u napadu srpskog šampiona, ali golgeterska forma nije bila ni blizu one iz turske, koja ga je preporučila crveno-bijelima. Postigao je samo tri gola - jedan protiv Jang bojsa u Ligi šampiona i dva u Kupu Srbije, protiv Trajala i niškog Radničkog.

Na čak 12 prvenstvenih mečeva nije uspio da se upiše u strijelce, a te mečeve obilježio je samo sa dvije asistencije. Sa druge strane, navijači će pamtiti njegove neverovatne promašaje - prvo na banovom brdu protiv Čukaričkog, a zatim i u Bernu kada je u prvih pet minuta dva puta mogao da matira Švajcarce i praktično obezbijedi Zvezdi evropsko proljeće.

Podsjećamo, Šerif Endiaj je tokom karijere u Evropi igrao za Vasland-Beveren u Belgiji, hrvatsku Goricu i turski Goztepe, prije nego što se preselio u Kinu. Nakon kratke avanture u Aziji, gdje je nastupao za Šangaj Port, Šerif se vratio u turski fudbal i obukao dres Adane, u kojem je pružao najbolje partije u karijeri - ni djelić toga nije uspio da ponovi u dresu Crvene zvezde. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC