• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio ovako poštuje Mihu! Iz muzeja izvukli dresove, večeras blistaju u Rimu! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Pred meč Lacija i Intera na "Olimpiku" su istaknuta tri dresa srpskog fudbalera!

 dresovi siniše mihajlovića na utakmici lacio inter  Izvor: Domenico Cippitelli/IPA Sport/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

Godinu dana nakon smrti legendarnog Siniše Mihajlovića širom Italije se pokazuje koliko ga tamošnji klubovi cijene - Sampdorija je prije nekoliko dana prikazala specijalni dres posvećen Mihi, Bolonja je ugostila njegovu porodicu pred meč protiv Rome, a Lacio je ipak uradio najviše! Na stadionu "Olimpiko" pre okršaj sa Interom počasno mjesto zauzela su tri dresa koja je tokom karijere nosio Siniša Mihajlović.

Rimski klub je iz svog muzeja izvukao relikvije - dres Siniše Mihajlovića iz dana u Crvenoj zvezdi, sa brojem osam na leđima, zatim dres reprezentacije Jugoslavije sa brojem 11 i karakterističnom bijelom kragnom koju je Miha držao podignutom, a na kraju i jedan dres Lacija, sa kojim je Siniša bio šampion Italije i osvajač Kupa UEFA!

Ova tri predmeta neprocjenjive su vrijednosti ljubiteljima fudbala u Italiji, a strašan gest Lacija sigurno će naići na aplauze i od strane navijača Intera. Podsjećamo, u finišu igračke karijere Mihajlović je iz Lacija prešao upravo u Inter, gdjje je i završio igračku karijeru u kojoj je nosio dres Vojvodine, Zvezde, Rome, Sampdorije i dva pomenuta kluba.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup i dvije domaće titule, sa Jugoslavijom igrao na Mundijalu 1998. godine i Evropskom prvenstvu dvije godine kasnije, a u dresu Lacija je prigrabio čak sedam trofeja. U nebeskoplavom dresu rimskog kluba proveo je šest godina, a često je isticao koliko je to važan dio njegove karijere. I Lacio zna to da cijeni - pokazali su se večeras u pravom svjetlu!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC