• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavko Petrović zvanično na klupi Tuzla sitija: Čeka nas mnogo posla, ali vjerujem da možemo do opstanka

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni stručnjak nakon godinu i po bez posla, vratio se u BiH, gdje je preuzeo kormilo ekipe iz Simin Hana.

 Slavko Petrović Izvor: Promo/FK Tuzla siti

Kako je to prije nekoliko dana i potvrdio za MONDO, Slavko Petrović potpisao je ugovor i preuzeo klupu Tuzla sitija.

On je danas zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba, koji je nakon pauze od godinu i po (posljednji angažman imao u Spartaku iz Subotice) odlučio da se vrati u BiH, gdje je već trenirao bijeljinski Radnik, Željezničar, Slobodu iz Tuzle i sarajevski Olimpik.

"Sada sam u jednoj možda nezavidnoj i teškoj situaciji, ali preuzimao sam klubove i u težim situacijama pa smo to rješavali pozitivno. Sigurno je u Tuzla sitiju iza svakog trenera drago raditi jer predsjednik Husić trenerima ispunjava mnogo želja i nadam se da će tako biti i sa mnom", rekao je Petrović na predstavljanju.

Kako je naglasio, želja mu je da što prije formira ekipu sa kojom će ući u proljećne borbe, u kojima će Tuzlaci tražiti svoju priliku da izbore opstanak u Premijer ligi BiH.

"Treba dobro da odradimo prelazni rok i da pokušamo da izborimo opstanak mnogo ranije, da ne čekamo posljednje kolo. Pred nama je sigurno mnogo rada."

Tuzlaci će u prvom dijelu priprema raditi na domaćem terenu, sve do 20. januara, kada se ekipa seli na pripreme u Tursku.

Tamo su zakazane i četiri pripremne utakmice. Protivnik će 21. januara biti Taškent, zatim tri dana kasnije slijedi provjera protiv Levskog, dok je rival 29. januara Dečić. Posljednji test "plavo-bijeli" će imati 1. februara protiv Maribora.

"Na put krećemo 20. januara, u Budimpeštu, odakle letimo za Antaliju. U Beleku ćemo boraviti do 3. februara. Pripreme će, po meni, biti veoma kratke, ali mislim da ćemo ih dobro iskoristiti. Već 10. februara čeka nas kup utakmica protiv Veleža u Mostaru. Pokušaćemo da spasimo klub od ispadanja, ali i da doguramo što dalje u Kupu BiH."

ŠUKILOVIĆ

Mladi defanzivac Mustafa Šukilović uvjeren je da će Tuzlaci sa novim trenerom uspjeti u namjerama da sačuvaju premijerligaški status. "Kao što šef kaže, pripreme će trajati jako kratko. Već nas očekuje prva utakmica za mjesec dana protiv ekipe Veleža. Sigurno da mi ne možemo biti zadovoljni sa prošlom polusezonom. Danas krećemo sa pripremama i nadam se da ćemo što bolje ući u prvenstvo, što prije sa dobrim rezultatima ući u mirnu luku kako bismo ispunili naše ciljeve prije završetka sezone", poručio je Šukilović.

Petrović je naglasio da će kroz preiod koji slijedi nastojati što bolje da upozna ekipu, te vidi na kojim pozicijama su potrebna pojačanja.

"Ja sam trener koji u ovoj situaciji nijednog igrača neće dovesti koji nije pojačanje za prvih 11. Ima ovdje dosta kvalitetnih igrača koji treba da se probude i oni koji budu došli to moraju biti igrači koji će pomoći i biti u prvih 11. Prvenstvo kreće 17. februara, opet teško gostovanje u Banjaluci, ali nadam se da ćemo se uz jedan dobar rezultat u kupu osposobiti da dobijemo jednu jako dobru atmosferu u klubu i da nas ta atmosfera ponese", poručio je novi trener Tuzlaka.

Tuzla siti prvi dio sezone završila je na skromnom devetom mjestu sa 19 bodova, koliko ima i Željezničar na desetom, odnosno Igman, koji je u zoni ispadanja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC