• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"'Kajzer' Franc Bekenbauer je bio najbolji fudbaler u istoriji Njemačke"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor reprezentacije Njemačke Julijan Nagelsman rekao je povodom smrti Franca Bekenbauera da je "Kajzer" bio najbolji igrač u istoriji njemačkog fudbala.

 Reakcije na smrt Franca Bekenbauera Izvor: Profimedia

Legendarni njemački fudbaler i trener Franc Bekenbauer umro je u nedjelju u 79. godini.

"Za mene, Franc Bekenbauer bio je najbolji fudbaler u istoriji Njemačke. Njegova interpretacija uloge libera promijenila je fudbal, ta uloga i prijateljstvo sa loptom učinili su ga slobodnim čovjekom. Franc Bekenbauer umio je da lebdi po travnjaku, kao fudbaler, a kasnije i kao trener bio je uzvišen, bio je iznad stvari", rekao je Nagelsman, prenijele su agencije.

"Kada je Franc Bekenbauer ulazio u prostoriju ona se osvijetlila, sa pravom je zaslužio titulu 'svijetle figure njemačkog fudbala'. Do kraja ga je okruživala aura koju ni zdravstveni problemi ni udarci sudbine sa kojima je morao da se nosi, nisu mogli da je pokolebaju. Zahvalan sam i ponosan što sam uspio da ga upoznam i što ću ga se rado sjećati", naveo je Nagelsman.

Brojni klubovi, bivši i sadašnji igrači, reprezentacije, Savezi i lige opraštaju se putem društvenih mreža od legendarnog Bekenbauera.

Izvor: Shutterstock

I uprava Bundeslige se oglasila na društvenoj mreži X.

"Porodica Bundeslige je shrvana saznanjem o smrti Franca Bekenbauera. Prava ikona, tada, sada i zauvijek. Počivaj u miru, Kajzer", navela je liga.

Nekadašnji reprezentativac, a sada direktor reprezentacije Njemačke Rudi Feler rekao je da ga je izuzetno pogodila vijest o smrti Bekenbauera.

"To što sam poznavao Franca Bekenbauera smatram za jednu od velikih privilegija u životu. Naše zajedničko vrijeme u državnim timu krunisano je titulom na Svjetskom prvenstvu u Rimu 1990. godine, titule koja ne bi bila moguća bez njegovog izvanrednog trenerskog učinka", naveo je Feler. 

Izvor: Shuterstock

"Kajzer je bio inspiracija za više od jedne generacije, zauvijek će ostati svjetlo njemačkog fudbala. Odlaskom Franca Bekenbauera, njemački fudbal gubi najveću ličnost, a ja gubim dobrog prijatelja", dodao je Feler.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC