• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski pozajmio "krilo" Širokom Brijegu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarski Zrinjski, aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, pozajmio je krilnog fudbalera Petra Mišića ekipi Širokog Brijega do kraja sezone.

 Petar Mišić do kraja sezone u NK Široki Brijeg Izvor: Facebook/NK Široki Brijeg

Dvadesetdevetogodišnji Petar Mišić, koji je prije mostarskih "plemića" dvije i po godine nosio dres Tuzle sitija, prvo je pojačanje ekipe sa "Pecare", potvrdio je širokobriješki klub.

"Zahvalan sam sportskom direktoru i rukovodstvu kluba na ukazanoj prilici. Vrlo dobro znam gdje dolazim i što se od mene očekuje. Vjerujem kako ćemo uspješno sarađivati na obostrano zadovoljstvo i ostvariti zacrtane ciljeve", izjavio je Mišić nakon potpisivanja ugovora na "Pecari".

Otkrio je i zanimljivu poveznicu sa Širokim Brijegom.

"Široki Brijeg je prava fudbalska sredina. Znam koliko ljudima u gradu i Hercegovini znači ovaj klub i njegov uspjeh. U to sam se uvjerio i tokom mnogobrojnih razgovora s mojim prijateljem Čukijem (Tomislav Čuljak, nap. a.), koji je svoju bogatu karijeru zaključio upravo na 'Pecari' i ostao u srcima mnogih navijača. Neka tako bude i u mome slučaju", dodao je novi fudbaler "plavo-bijelih".

Mišić je stasao u Cibaliji iz Vinkovaca, a onda je 2013. godine potpisao za Dinamo Zagreb, koji ga je ostavio na pozajmici u matičnom klubu.

Kasnije je branio boje hrvatskih prvoligaša Lokomotive Zagreb, Slaven Belupa i Splita, te švajcarskog drugoligaša Arauau, odakle je početkom 2021. godine došao u bosanskohercegovački fudbal.

Mišić je zabilježio 200 nastupa u prvenstvu Hrvatske i Premijer ligi BiH.

Širokobriježani su jesenji dio sezone okončali na šestom mjestu sa 22 boda, koje su osvojili na početku sezone s obzirom da su bez pobjede bili na posljednjih devet mečeva. Loši rezultati su donijeli i promjenu na klupi, pa će na proljeće hercegovački tim voditi Dino Skender, koji je zamijenio Marijana Budimira.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC