• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Činio čuda s Hajdukom, ali sa Širokim Brijegom nije išlo: Raskinut ugovor sa Budimirom, na "Pecari" traže novog trenera

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Širokog Brijega u drugi dio sezone ući će s novim šefom stručnog štaba, s obzirom da je sa dosadašnjim strategom sporazumno raskinut ugovor.

 Marijan Budimir Izvor: Promo/NK Široki Brijeg/Antonio Slišković

Marijan Budimir više nije trener Širokog Brijega, saopštio je klub sa "Pecare".

Mladi hrvatski stručnjak napravio je sjajan posao sa mladom ekipom Hajduka iz Splita. Vodio je splitske "bile" do finala Omladinske Lige šampiona, kada su poraženi od AZ Alkmara, a nedugo zatim postavljen je za šefa stručnog štaba Širokog Brijega.

Ipak, za 43-godišnjeg stručnjaka prvi samostalni trenerski posao sa jednom seniorskom ekipom nije bio slavan, pa će već nakon polusezone u Širokom Brijegu u potragu za novim angažmanom.

"NK Široki Brijeg donio je odluku o sporazumnom raskidu ugovora s gospodinom Marijanom Budimirom koji od danas više ne obavlja dužnost trenera prve ekip 'plavo-bijelih'. Četrdesettrogodišnji stručnjak klupu Širokog Brijega službeno je preuzeo 16. juna ove godine. Ukupno je prvu ekipu 'plavo-bijelih' vodio u 19 utakmica s učinkom od sedam pobjeda, četiri remija i osam poraza. Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Budimiru na korektnoj suradnji i vremenu provedenom u Širokom Brijegu te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u budućnosti. Uprava NK Široki Brijeg će u što skorije vrijeme imenovati novog šefa stručnog štaba koji će krenuti s 'plavo-bijelima' u nastavak prvenstva", saopšteno je iz Širokog Brijega.

Široki Brijeg bio je jedan od rijetkih klubova koji u tekućem prvenstvu nisu mijenjali trenera. Borac (Vinko Marinović), Sloga (Vlado Jagodić) i Posušje (Branko Karačić) ostala su jedina tri kluba koji u sezoni 2023/24 nije vršili promjene na klupi, s tim da su Borac i Vinko Marinović jedini "par" koji sarađuje od početka kalendarske godine.

Širokobriježani zimsku pauzu dočekuju na skromnom šestom mjestu sa 22 boda, čak 23 manje od lidera Borca.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC