• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba - Fenerbahče dolazi po najboljeg fudbalera Partizana!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gogleter koji se dokazao za šest mjeseci u klubu mogao bi odmah da napusti Partizan.

 Mateus Saldanja prelazi u Fenerbahce Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Partizan već je napravio veliki transfer prodajom Mihajla Ilića u Bolonju, ali čini se da bi u Humsku moglo da stigne još mnogo novca ove zime! Kako prenose turski novinari, pre svih Jagiz Sabunčuoglu, Fenerbahče se uputio ka Beogradu gde će započeti pregovore sa crno-belima oko otkupa Mateuša Saldanje, najboljeg igrača Superlige Srbije u jesenjem delu sezone!

Spektakularna jesen u srpskom fudbalu nije prošla neprimjećeno, pa je jasno zašto Turci žele Partizanovog najboljeg fudbalera u finišu 2023. godine. Prethodnih dana iz kluba su stizale informacije da Mateuš Saldanja nije na prodaju, ali je sada pitanje koliko bogati Turci mogu da ponude klubu iz Humske. Ipak postoje i neke ponude koje se ne odbijaju... 

Saldanja bi nakon jedne od takvih mogao da se priključi ex-Yu koloniji u Istanbulu, a to bi moglo da bude veoma važno za njegovo privikavanje na turski fudbal. Trenutno boje turskog velikana brane hrvatski golman Dominik Livaković, slovenački vezni fudbaler Miha Zajc, kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić i iskusni napadač iz BiH Edin Džeko. Uskoro će im se pridružiti januarsko pojačanje iz Milana - nekadašnji fudbaler Donjeg Srema i čačanskog Borca Rade Krunić, takođe reprezentativac Bosne i Hercegovine. 

Mateuš Saldanja je ponikao u slavnom Santosu, ali je prva seniorska iskustva stekao u Bahiji,. Uslijedila je prvo pozajmica i zatim transfer u japanski Džef junajted, odakle je kasnije pozajmljen kineskom Džengduu. Na pozajmici u Nefčiju primijetio ga je Partizan, koji ga je i angažovao krajem jula 2023. godine.

Ispostavilo se da je dolazak u Srbiju najbolji potez u karijeri brazilskog napadača. Na 24 meča u svim takmičenjima za crno-bijele Saldanja je postigao 15 golova i još pet puta asistirao saigračima. Jesenji dio prvenstva Srbije ubjedljivo je najboljih pola godine u njegovoj profesionalnoj karijeri!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:19
Slavlje igraca Partizana nakon drugog gola
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC