• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo Afrički kup nacija: Zvezdin napadač postigao spektakularan gol na startu turnira (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Očekivano je domaćin turnira slavio protiv Gvineje Bisao, a strijelac drugog gola za Obalu Slonovače bio je Žan Filip-Kraso.

 Obala Slonovače pobijedila Gvineju Bisao na startu Afričkog kupa nacija Izvor: MN PRESS

Na startu 34. prvenstva Afrike, tamošnjeg Afričkog kupa nacija, Obala Slonovače očekivano je zabilježila pobjedu protiv Gvineje Bisao rezultatom 2:0 (1:0).

Domaćin kontinentalne smotre bio je apsolutni favorit, te nije imao problema da stigne do prva tri boda na turniru, koji je otvorio predsjednik Patris Motsepe, najavivši "najjači afrički turnir u istoriji".

Pred blizu 60.000 uglavnom domaćih navijača na novoizgrađenom stadionu u Abidžanu, Obala Slonovače povela je golom Seka Fofane. Fudbaler Al Nasra sjajno je naciljao i u 4. minutu postigao efektan gol. U 58. minutu sve je bilo riješeno. Napadač Crvene zvezde Žan-Filip Kraso bio je usamljen u protivničkom šesnaestercu, ali se odlično snašao i snalažljivo pogodio mrežu za 2:0.

Pogledajte gol Zvezdinog fudbalera...

Obala Slonovače jedan je od favorita na ovogodišnjem turniru. Prije svega, za pehar konkurišu branilac trofeja Senegal, koji je prije dvije godine na čelu sa Sadiom Maneom u Kamerunu stigao do prve titule, te najtrofejniji afrički tim Egipat, kojeg predvodi Mohamed Salah.

U grupi A sa domaćinom i Gvinejom Bisao su još Nigerija i Ekvatorijalna Gvineja, koji svoj meč prvog kola igraju u nedjelju od 15 časova.

U narednom kolu, 18. januara, Obala Slonovače igraće protiv Nigerije, te nema sumnje da će ovaj duel odlučiti o tome ko će biti prvi u grupi A.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC