• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba u Hrvatskoj - Hajduk krade Dinamovo dijete!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbaler Josip Brekalo koji je bio "već viđen" na Maksimiru sada bi mogao da pojača ekipu Hajduka i krene ka tituli koju Split čeka gotovo dvije decenije.

 Josip Brekalo umjesto u Dinamo mogao bi u Hajduk Izvor: Goran Stanzl / Pixel Media / Profimedia

Ako je sudeći po zimskom prelaznom roku, fudbalsko prvenstvo u Hrvatskoj imaće šta da ponudi tokom proljeća! Šampionsku trku u HNL trenutno trče tri tima - Hajduk iz Splita je lider, Rijeka najbliži pratilac, a Dinamo iz Zagreba ne želi da prepusti šampionski naslov iako ima mnogo organizacionih problema. Osim terena, veoma je zanimljivo i na tržištu, pošto mediji iz Hrvatske i Italije javljaju da Hajduk krade igrača Dinamu, i to ni manje ni više nego momka kojeg su stvorili i kasnije prodali za 10 miliona evra - Josipa Brekala (25).

Talentovani krilni našadač trenutno je član Fiorentine, ali se već mjesecima priča o njegovom povratku na Maksimir. Djelovalo je u jednom trenutku da je veoma blizu i da se očekuje samo potpis, a onda je Dinamo pred svojim navijačima izgubio od Lokomotive i zakomplikovao situaciju. Tim koji je godinama bio filijala najuspješnijeg hrvatskog kluba odnio je bodove, a donio probleme - preispituje se uloga čelnih ljudi kluba, kritikuje trener Sergej Jakirović, priča o nedovoljno kvalitetnom igračkom kadru... U tišini je prestalo da se govori i o dolasku Brekala, koji je praktično bio "završen" kao veliko zimsko pojačanje za lijevi bok. A on bi, kažu izvori, sada mogao da se vrati u hrvatski fudbal kao igrač Hajduka iz Splita!

 Bia bi to nezapamćena krađa Splićana, koji očigledno prave tim za velike domete. Pored bivših reprezentativaca Filipa Krovinovića i Marka Livaje koji godinama nose ekipu, u timu je ponovo Nikola Kalinić koji je obnovio saradnju nakon nekoliko meseci pauze, a kao najveće pojačanje u istoriji kluba stigao je Ivan Perišić. Perišić i Brekalo igraju praktično na istoj poziciji, ali zna se da Ivan još nekoliko mjeseci neće na teren zbog teške povrede od koje se oporavlja u Beogradu.

Da se nešto dešava sada su načuli i portali u Hrvatskoj, koji Josipa Brekala umjesto u Zagreb sele u Split. Po izjavi njegovog menadžera, čini se da Dinamo više nije opcija. "Dinamo nije odgovorio Fiorentini. Iz Maksimira su nazvali Josipa Brekala i kazali mu da nisu odgovorili italijanskom klubu jer će možda promijeniti trenera, pa ne znaju hoće li ga novi trener željeti u ekipi! Nakon toga Brekalo im je rekao da to znači da njega zapravo ne želi Dinamo, nego samo trener Jakirović. Sve mu je bilo jasno i zahvalio se Dinamu", istakao je Goran Bare za "Sportske novosti". 

Josip Brekalo je inače rođeni Zagrepčanin, koji je od sedme godine trenirao fudbal u Dinamu., Prošao je sve mlađe selekcije kluba, igrao i za B tim Dinama iz Zagreba, a zatim dobio šansu u najboljoj ekipi za koju je tokom jedine sezone nastupio 11 puta, uz jedan postignut gol. Uslijedio je transfer težak 10 miliona evra u Volfsburg, za koji je odigrao čak 129 mečeva, uz 22 gola i 19 asistencija. Odlazio je na pozajmice u Štutgart i Torino, a zatim ga je kupila Fiorentina - u januaru 2023. godine plaćen je 1.700.000 evra.

Ove sezone je odigrao 18 mečeva i postigao jedan gol u svim takmičenjima za Fiorentinu. U Seriji A nastupio je 11 puta i zatresao mrežu Napolija, u Konferencijskoj ligi odigrao je četiri meča među kojima je i gostovanje Čukaričkom, a još je igrao u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, Kupu Italije i Superkupu Italije. Najbolje se snalazi kao lijevo krilo, mada može da igra i po desnoj strani. do sada je odigrao 35 mečeva za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, dok je u mlađim kategorijama nastupio na još 77 mečeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC