• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se oglasila zbog Mijatovića! "Imamo ponudu, ali...", Mrkela potvrdio i dolazak novog igrača!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Evo šta se dešava oko Jovana Mijatovića i njegovog navodnog odlaska u MLS.

 Mitar Mrkela o transferu Jovana Mijatovića Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Završnica zimskog prelaznog roka u Crvenoj zvezdi će biti vrlo interesantna. Već znamo da je transfer u Englesku ostvario Kosta Nedeljković, u toku dana očekuje se potpis Stefana Mitrovića u Veroni, Uroš Kabić je sve bliži odlasku u američki Šarlot, dok je najveća dilema oko mladog napadača Jovana Mijatovića.

Nije više nikakva tajna da za njega postoji ponuda Njujork sitija, odnosno grupacije Mančester siti, međutim prema dosadašnim informacijama - Mijatoviću se ne ide u Ameriku i želio bi da na drugi način teče njegova karijera. Ipak, pita se nešto i Crvena zvezda koja je zadovoljna ponudom od skoro 10 miliona evra i ubjeđivanje traje već dugo, pa se sada o situaciji sa mladim napadačem oglasio i sportski direktor Mitar Mrkela.

"Mi imamo ponudu za Mijatovića. Situacija je takva da može i da ode, a može i da ostane u Crvenoj zvezdi", poručio je Mrkela za "TV Arena Sport" i potvrdio je transfer novog napadača: "Rekao bih još jednu stvar. Nemamo mi nikakav deficit sa napadačima, u ovom trenutku imao Šerifa Endiajea, Žan-Filipa Krasoa, koji igra i tu poziciju, a i neke druge, a mogu da vam kažem da smo završili transfer Uroša Sremčevića u Crvenu zvezdu. Još jednog igrača rođenog 2006. godine, on će u petak odraditi medicinske testove i fizičke spreme u Zavodu za sport i potpisati ugovor sa Zvezdom".

Što se tiče mladog napadača Mladosti iz Lučana, za koga će Zvezda platiti oko dva miliona evra, Mrkela ističe da ga prate već duže vrijeme i da je to "prototip modernog napadača" koji se odlično kreće, ima dobru brzinu i daje golove na različite načine. Zato vjeruju da će se vrlo brzo uklopiti i pokazati svoj kvalitet.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Više se očekuje i od Šerifa Endiajea koji je plaćen čak četiri miliona evra, ali je njegova polusezona u Zvezdi bila za zaborav, pa se čak pričalo da bi mogao da ode već ove zime.

"Endiaje je kvalitetan igrač, došao je na kraju prelaznog roka sa velikim očekivanjima. Imao je i dobrih partija, kao i one koje su bile dosta loše. U ovom trenutku izgleda mnogo fizički spreniji i polako ulazi u onu formu koja se od njega i očekuje. Vidjeli ste da i u utakmicama gdje nije postizao golove pružao dosta, imao je asistencije. Na posljednjoj utakmici je postigao fantastičan gol. Ulazi u dobru formu, po svemu viđenom, a mislim da je i on ušao u jedan zahtev koji je nametnuo Milojević. Taj zahtjev njemu odgovara i mislim da ćemo u narednih šest mjeseci imati jednog novog, boljeg Šerifa", zaključio je direktor Zvezde.

Što se tiče Uroša Kabića, koji jedva da je igrao od dolaska u Zvezdu, Mrkela ističe da se "pažljivo procjenjuje situacija sa njim" i da će biti uskoro odlučeno da li ide u Ameriku ili ne: "Znate, kad igrač izlazi iz omladinaca potreban je jedan period adaptacije sa seniorima. Mi se trudimo da svim mladim igračima obezbijedimo da taj period bude što kraći i da ih što pre imamo spremne za prvi tim. Kabić je došao prošlog ljeta na kraju prelaznog roka. Radi se o veoma talentovanom igraču. Mi na pozicijama na kojima Kabić igra imamo mnogo igrača koji u ovom momentu imaju ozbiljan učinak. Kad igrate u Zvezdi na poziciji napadača radi se o tome da morate da imate ozbiljan učinak. Kabić nije u ovom trenutku na prvom mjestu i vidjećemo šta je za njega najbolje. Pozajmica ili dvojna registracija. O tom - potom", dodao je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC