• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Južne Afrike "skinuo" četiri penala za plasman u polufinale

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čuvar mreže Južne Afrike, malo poznati Ronven Vilijams, začarao mrežu u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija.

 Golman Ronven Vilijams odbranio cetiri penala na Kupu africkih nacija video Izvor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Nakon mečeva odigranih u subotu uveče poznata su sva četiri učesnika polufinala na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija. Reprezentacija Obale Slonovače postigla je gol za pobjedu nad Malijem u drugom minutu drugog produžetka i tako se plasirala među četiri najbolja tima, a Južna Afrika je tek nakon penal serije eliminisala Zelenortska Ostrva - junak je postao golman Ronven Vilijams (32) koji je zaustavio čak četiri udarca sa bijele tačke!

Nekadašnji omladinac Totenhema, a trenutno golman lokalnog Mamelodi Sandaunsa bio je izuzetno inspirisan kada je počela penal serija od koje je zavisilo koji će tim biti posljednji učesnik polufinala. Momci sa Zelenortskih Ostrva prvi su šutirali u seriji, a Vilijams je bio odlučan da ih izbaci sa turnira.

Zaustavio je udarac ofanzivna Rajo Valjekana Bebea, nekadašnjeg talenta Mančester junajteda, zatim i šuteve Vilija Semeda koji igra za Omoniju na Kipru, Larosa Duartea koji je član Groningena i na kraju Patrika Andradea, fudbalera Karabaga. Nekadašnji fudbaler Partizana šutirao je u petoj seriji i njegov promašaj značio je eliminaciju Zelenortskih Ostrva sa turnira, pošto su reprezentativci te zemlje od pet pokušaja sa 11 metara samo jednom bili precizni - to je bilo djelo Brajana Tekšeire koji igra za Magdeburg, a i tada je golman bio blizu.

Vilijamsovi saigrači nisu se proslavili - oni nisu uspjeli da zatresu mrežu u drugoj i trećoj seriji, ali su im golovi u prvoj i četvrtoj bili dovoljno da se domognu polufinala. Sa Vilijamsom na golu, u ovakvom raspoloženju, nikako nisu mogli da izgube! Kao nagradu, Južna Afrika će u polufinalu Kupa afričkih nacija igrati protiv Nigerije. Na drugoj strani žrijeba snage će odmjeriti DR Kongo i Obala Slonovače.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC