• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći transfer u istoriji bh. ženskog fudbala! Fudbalerka sa Pala potpisala za Inter

Autor Haris Krhalić

Marija Ana Milinković potpisala je ugovor sa Interom.

 Marija Ana Milinković Izvor: Promo/SFK 2000 Sarajevo

Devetnaestogodišnja Marija Ana Milinković sa Pala potpisala je najveći ugovor u istoriji ženskog fudbala u BiH, zvanično je potvrdio njen dosadašnji klub SKF 2000 Sarajevo.

“SFK 2000 Sarajevo službeno potvrđuje da je jedna od najboljih igračica našeg tima i Premijer lige BiH, reprezentativka naše države, Marija Ana Milinković, nova igračica milanskog Intera. Naš klub je postigao dogovor s italijanskim velikanom, te će Marija debitirati za svoj novi tim. Ovaj transfer ostat će upamćen kao najveći u historiji bh. ženskog fudbala”, naveli su u objavi.

Marija će se tako u Italiji pridružiti još jednoj bivšoj fudbalerki SKF 2000 Maji Jelčić koja je u julu prošle godine potpisala za Inter.

Transfer Marije Ane Milinković prokomentarisala je i trenerica SFK 2000 Samira Hurem koja smatra da je ovo početak nove faze u radu ovog kluba.

“Ovo označava početak nove faze u našem klupskom radu, spremne smo se suočiti s izazovima brzo rastućeg fudbala. Čestitamo Mariji i vjerujemo da će svojim talentom i igrama unaprijediti ponos čitavog kluba. Osjećam veliki ponos zbog postignutog uspjeha kroz saradnju i podršku FK Sarajevo te konekcijama predsjednika Mirvića (op.a Ismir Mirvić), stvarajući u ženskom fudbalu ono što mnogi klubovi u muškom fudbalu ne mogu”, poručila je Hurem.

Igrajući za SFK Sarajevo 2000, Marija Ana Milinković je tri godine proglašavana za najbolju mladu fudbalerku Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC