• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orao i ljiljani "lete" sa dresa Srbije: Novi grb sa četiri ocila, oprema u boji zastave!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ostalo je još samo da se odluka aminuje, a nije nemoguće da promena nastupi već na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

 Srbija vraca stari grb na dres ukida se orao sa ljiljanima Izvor: MN PRESS

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) donio je odluku da se sa opreme fudbalske reprezentacije Srbije povuče grb koji je aktuelan od 2022. godine. U pitanju je bijeli orao sa ljiljanima koji je izazvao podijeljenu reakciju javnosti, a koji možda neće biti dio opreme "orlova" ni na predstojećem Evropskom prvenstvu, prenosi "Mozzart Sport".

Na dres, odnosno na kompletnu opremu reprezentacije Srbije, trebalo bi da se vrati stari grb FSS sa četiri ocila, koji je dugo bio u upotrebi. Jedino što je preostalo je da se na sljedećoj sednici Izvršnog odbora "aminuje" ova odluka, pa će tako i proizvođač opreme za Evropsko prvenstvo - dobiti dozvolu da novi/stari logo prišije na dres. Takođe, očekuje se da će novi dres Srbije biti u bojama zastave: crveno-plavo-bijeli.

Ovako je izgledao stari grb FSS.
Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Podsetimo, ugovor sa njemačkom kompanijom "Puma" je istekao, a iz FSS je objašnjeno da će u njihovim dresovima igrati na Evropskom prvenstvu. "Uobičajeno je da se prekid saradnje objavi na vrijeme. Ugovor ističe 31.12.2024, mi smo ga skratili za dvije godine. Želimo bolje uslove. Oprema za Evropsko prvenstvo je odavno dizajnirana i odobrena. Igraćemo na Euru u novim Puminim dresovima. U aprilu će biti promovisani, navijači će biti zadovoljni. Ne smijem da otkrivam, ali poslušali smo glas naroda. Već pregovaramo sa nekoliko najrenomiranijih i najvećih proizvođača sportske opreme. Imaćemo novog tehničkog partnera od 1.1.2025. za novi ciklus kvalifikacija za SP u Americi", rekao je Šurbatović.

Već od nove Lige nacija, koja se igra na jesen, Srbija bi mogla da ima novog tehničkog sponzora, ali za sada ništa zvanično nije potpisano i FSS razmatra nekoliko kandidata.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC