• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jarni "zaratio" sa Dinamom, pa dobio otkaz! HNS ga espresno smijenio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Legendu hrvatskog fudbala koštala izjava da će navijati za Betis protiv Dinama.

 Robert Jarni dobio otkaz zbog izjave da navija protiv Dinama Izvor: MN PRESS

Roberta Jarnija “zapalio” je hrvatsku fudbalsku javnost izjavom da će navijati za Betis protiv Dinama u njihovom duelu šesnaestine finala Konferencijske lige.

"Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam ko bi to mogao da mi zamjeri. Ja sam uz to i hajdukovac u srcu", rekao je Jarni za "Večernji list" zbog čega je reagovao i fudbaler Dinama Bruno Petković.

Napadač "modrih" nazvao je Jarnija klovnom zbog njegove izjave rekavši da je Hrvat koji navija protiv hrvatskog kluba klovn.

Čudili su se i novinari na konferenciji i podsjetili da je Robert Jarni selektor U17 reprezentacije Hrvatske, ali legenda Hajduka više neće obavljati ovu funkciju pošto je reagovao Fudbalski savez Hrvatske koji mu je ekspresno uručio otkaz.

"Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Robert Jarni razriješen je dužnosti selektora hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima.

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u evropskom natjecanju. Promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne porodice uslov je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.

Selektori hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne porodice", stoji u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

To je još jedan dokaz da Dalmacija treba da se odvoji od Hrvatcke.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC