• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jarni ekspresno dobio otkaz, a legendama “modrih” oprošteno navijanje protiv Dinama!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Izjava da navija protiv Dinama skupo je koštala Roberta Jarnija, dok su se drugim poznatim fudbalerima ovakvi ispadi praštali.

 Slučaj Jarni - Zvonimir Boban i Dario Šimić navijali protiv Dinama Izvor: MCC/Spread Pictures/Profimedia/MN PRESS/Youtube/Podcast Inkubator

Robert Jarni uzburkao je javnost izjavom da će navijati za Betis protiv Dinama, glas je digao fudbaler Bruno Petković, koji ga je nazvao klovnom jer kao Hrvat navija protiv hrvatskog kluba, a na kraju je Jarni otpušten sa mjesta selektora U17 reprezentacije.

"HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u evropskom natjecanju", stoji u saopštenju HNS-a nakon otkaza nekadašnjem fudbaleru splitskog Hajduka.

Da li je otkaz Jarniju opravdan ili ipak svako ima pravo da navija za koga hoće, pitanje je koje se sada postavlja u hrvatskoj javnosti, a vrlo brzo "iskopane" su i ranije izjave drugih legendi hrvatskog fudbala u kojima su bili protiv Dinama.

Za razliku od Jarnija kojem je olakšavajuća okolnost to što je hajdukovac, što je on i istakao u svojoj izjavi, bilo je i slučajeva da protiv Dinama navijaju oni koji su ponosno nosili dres "modrih" i upravo u njemu počeli svoje velike karijere.

Prije samo godinu i po Dinamo i Milan bili su u istoj grupi Lige šampiona, a pred njihov duel hrvatski mediji razgovarali su sa fudbalerima koji su nosili dres oba kluba.

Jedan od njih je i Zvonimir Boban, koji je prije odlaska u Milan bio legenda Dinama, dijelom i zbog čuvenog okršaja sa policajcem Refikom Ahmetovićem tokom nereda na Maksimiru 13. maja 1990. koji su izbili pred planirani derbi sa Crvenom zvezdom.

“Neće biti lako, kao što meni neće biti jer su to dvije ekipe mog života. Ići ću na stadion”, rekao je Boban tada prilično diplomatski.

Dario Šimić koji je u to vrijeme obavljao ulogu skauta Milana, međutim, bio je mnogo direktniji i nije krio da će navijati protiv svog bivšeg kluba.

"Navijaću za Milan jer sam njihov zaposlenik, ali neće biti lako. Nevjerojatna je ta slučajnost koja se dogodila", rekao je tada Šimić.

Iako su obojica ponikli u Dinamu, ni Šimićeva podrška Milanu, niti Bobanov izostanak podrške “modrima” tada nisu naišli na osude sa kakvim se sada suočava Jarni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC